No citrusaugļiem gatavotās marmelādes ir tik gardas, aromātiskas un atsvaidzinošas, un tik iederīgas tieši tagad, ziemā, kad vasaras ogu zaptes, visu laiku ēstas, jau drusku apnikušas.
SASTĀVDAĻAS:
400 g sarkano greipfrūtu
400 g apelsīnu
200 g karambolu
100 g kumkvatu
200 ml ūdens
2 ēdamkarotes vaniļas cukura
1 tējkarote malta kardamona
1 kg ievārījuma cukura
PAGATAVOŠANA: augļus rūpīgi nomazgā. Greipfrūtus un apelsīnus nomizo, nogriežot visu mizas balto daļu. Tad augļus sadala daiviņās un sagriež mazākos gabalos. Karambolus nomizo, pārgriež uz pusēm, atbrīvo no sēklām, sagriež mazākos gabalos. Kumkvatus sagriež plānās šķēlītēs. Visu liek katliņā ar ūdeni, pārliek vāku un uz lēnas uguns vāra 10 minūšu. Pievieno vaniļas cukuru, kardamonu, ievārījuma cukuru un maisot vāra trīs minūtes. Nosmeļ putas. Karstu marmelādi pilda siltās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.