Gards našķis.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg mandarīnu
700–800 g cukura
nedaudz ūdens
PAGATAVOŠANA: mandarīnus rūpīgi nomazgā un nomizo, sadala daiviņās, katru daiviņu pārgriež uz pusēm. Augļus liek katlā, pievieno divu (vai vairāk) mandarīnu miziņas, pielej 3–4 ēdamkarotes ūdens un aptuveni piecas minūtes uz lēnas uguns visu pavāra. Tad pievieno cukuru, izmaisa un uz lēnas uguns vāra aptuveni vienu stundu, līdz mandarīni izšķīduši un marmelāde sāk sabiezēt. Izņem miziņas (ja gribas, lai marmelāde būtu viegli rūgtena, miziņas var atstāt). Masu izberž caur rupju sietu vai sablenderē, lej atpakaļ katlā un vēlreiz uzvāra, tad pilda sterilās burkās, aizvāko, atdzesē un glabā vēsumā.