RECEPTE: Man­da­rī­nu mar­me­lā­de

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Gards našķis.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 kg man­da­rī­nu

700–800 g cu­ku­ra

ne­daudz ūdens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: man­da­rī­nus rū­pī­gi no­maz­gā un no­mi­zo, sa­da­la dai­vi­ņās, kat­ru dai­vi­ņu pār­griež uz pus­ēm. Aug­ļus liek kat­lā, pie­vie­no di­vu (vai vai­rāk) man­da­rī­nu mi­zi­ņas, pie­lej 3–4 ēdam­ka­ro­tes ūdens un ap­tu­ve­ni pie­cas mi­nū­tes uz lē­nas uguns vi­su pa­vā­ra. Tad pie­vie­no cu­ku­ru, iz­mai­sa un uz lē­nas uguns vā­ra ap­tu­ve­ni vie­nu stun­du, līdz man­da­rī­ni iz­šķī­du­ši un mar­me­lā­de sāk sa­bie­zēt. Iz­ņem mi­zi­ņas (ja gri­bas, lai mar­me­lā­de bū­tu vieg­li rūg­te­na, mi­zi­ņas var at­stāt). Ma­su iz­berž caur rup­ju sie­tu vai sa­blen­de­rē, lej at­pa­kaļ kat­lā un vēl­reiz uz­vā­ra, tad pil­da ste­ri­lās bur­kās, aiz­vā­ko, at­dze­sē un gla­bā vē­su­mā.