VINGROJAM: Kas ir ta­ba­ta?

Šis kar­di­ovin­gri­nā­jums no­stip­ri­nās kā­ju mus­ku­ļus. Iz­pil­dot pie­tu­pie­nus, lec 3 rei­zes uz priekš­u un at­grie­žas at­pa­kaļ, ātr­i skrie­not. Šis vin­gri­nā­jums jā­iz­pil­da mak­si­mā­lā āt­ru­mā 20 se­kun­žu, pēc tam 10 se­kun­žu at­pū­šas. At­kār­to 8 in­ter­vā­lus © F64

Šo­dien pie­dā­vā­jam jaun­u vin­gri­nā­ju­mu cik­lu ta­ba­ta, kas ir zi­nāt­nis­ki un eks­pe­ri­men­tā­li pa­ma­tots augst­as in­ten­si­tā­tes in­ter­vāl­tre­niņš un pla­ši at­zīts vi­sā pa­sau­lē.

«Tas no­dro­ši­na ne ti­kai efek­tī­vu vi­su ķer­me­ņa mus­ku­ļu tre­nē­ša­nu, bet arī uz­la­bo sirds – asins­va­du un el­po­ša­nas sis­tē­mas dar­bī­bu,» stās­ta spor­ta klu­ba At­lē­ti­ka tre­ne­re Eve­lī­na Pa­rho­men­ko. Tre­niņš sa­stāv no 4 mi­nū­šu cik­la, ie­tve­rot 8 in­ter­vā­lus. 20 se­kun­žu ilgst in­ten­sīvs tre­niņš, bet pēc tā se­ko 10 se­kun­žu ga­ra pau­ze. E. Pa­rho­men­ko ie­sā­cē­jiem ie­sa­ka tre­ni­ņu sākt, iz­pil­dot 3–4 cik­lus, kas aiz­ņems 15 līdz 20 mi­nū­šu. Pēc vie­na cik­la iz­pil­des at­pū­šas. Pie­re­dzē­ju­šie fit­ne­sa fa­ni iz­pil­da 7 līdz 8 cik­lus. In­ter­ne­tā var at­rast spe­ci­ālu mū­zi­ku un ta­ba­tas se­kun­des mē­rī­tā­jus,kas pa­lī­dzēs or­ga­ni­zēt tre­ni­ņu.

 

 

Svarīgākais