RECEPTE: Lai­mu mar­me­lā­de

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Vienkārši pagatavojams gardums.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

3 lai­mi

500 ml ūdens

700 ml ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ra

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: lai­mus rū­pī­gi no­maz­gā un ar vi­su mi­zu sa­griež smal­kos ga­ba­li­ņos (ar vir­tu­ves kom­bai­na pa­lī­dzī­bu var sa­smal­ci­nāt). Sa­smal­ci­nā­tos aug­ļus ko­pā ar ūde­ni liek kat­li­ņā un vā­ra 20 mi­nū­šu. Pie­vie­no ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ru un vā­ra vēl di­vas mi­nū­tes. No­smeļ pu­tas. Lej kar­stās, ste­ri­li­zē­tās bur­kās. Uz­gla­bā vē­sā vie­tā.