Uztura noslēpumi

10.apr 2015
Interesanta recepte
10.apr 2015
Šis ēšanas režīms noderēs tiem, kuriem ir grūti izturēt garās diētas. Lai gan šī diēta ir visai drastiska, gluži badoties nevajadzēs.
10.apr 2015
Pierasts, ka biezpienu, pelmeņus, nūdeles un citus pārtikas produktus pērkam veikalā, nevis gatavojam mājās. Taču tos varam pamēģināt gatavot paši, un kāpēc gan to nedarīt ar nūdelēm. To var paveikt jebkura saimniece – tas nav grūts un piņķerīgs darbs. Lēti un garšīgi! Tradicionālas mājās gatavotu nūdeļu receptes sastāvā ir milti, ūdens, sāls un olas. Pats svarīgākais nūdeļu gatavošanas procesā ir mīklas sajaukšana, tāpēc jāzina svarīgākās nianses. Pēc tam atliek izrullēt mīklu ar rulli vai izlaist caur speciālo makaronu pagatavošanas mašīnu vai speciālu spiedni (attēlā).
9.apr 2015
Klasiska rasola recepte: ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām sastāvdaļām.
9.apr 2015
Šeit apkopoti pieci organismam viskaitīgākie ēdieni no kuriem jāatsakās, ja vēlies iegūt slaidas formas.
8.apr 2015
Dažai labai saimniecei šī recepte varbūt šķitīs savāda, taču tieši tāda tā atrodama 1935. gadā izdotajā Jaunajā pavārgrāmatā saimniecēm un zeltenēm.
8.apr 2015
Dzēriens, kurš pats dedzina kalorijas, kamēr sēdi krēslā un atpūties? Izrādās – tas ir iespējams! Pamēģini šo mājas apstākļos pagatavojamo kanēļa - medus dzērienu un esi pārsteigta par rezultātu.
7.apr 2015
Leģenda vēsta, ka Olivjē salāti cēlušies no Francijas. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bijusi ļoti liela franču kultūras sekotāja, arī franču receptes tikušas augstu novērtas. Krievu pavāri izslavēto Olivjē salātu recepti gan dabūjuši, taču sastāvdaļas nevis likuši kārtām, bet visu samaisījuši kopā... Tā radies rasols.
6.apr 2015
Ilgstoši pētījumi atklājuši vairākus pārtikas produktus, kas spēj efektīvi cīnīties ar vēža šūnām.
6.apr 2015
Vērts pamēģināt!
6.apr 2015
Lai labi garšo!
6.apr 2015
Ir daudzas metodes, kas ar atslodzes dienu palīdzību sekmē ķermeņa attīrīšanos, bet ne visas šīs metodes ir vienlīdz labas. Taču šī recepte tiešām palīdz samazināt svaru, uzlabot pašsajūtu, normalizēt kunģa darbību.
5.apr 2015
Neierastāka recepte ar olām
5.apr 2015
Nav daudzveidīgu mērcīšu Lieldienu olu groza pievārēšanai, nav pašu Lieldienu! Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes. Tas nudien nav grūti.
4.apr 2015
Kad apkārt tik daudz pareizu, tomēr garlaicīgu un vienveidīgu dzīvesveida ieteikumu, tie apnīk un cilvēks sāk labi domātās pamācības laist gar ausīm. Gribas kaut ko interesantu, oriģinālu, pārsteidzošu. Un, kur pieprasījums – tur piedāvājums: ik gadu tiek izgudroti jauni vai gaismā celti senaizmirsti paņēmieni, kā rūpēties par veselību. Cik tie būs iedarbīgi, rādīs laiks, galvenais, ka entuziastiem ir ko izmēģināt.
4.apr 2015
Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi. Visam kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, taču viducīša sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai pusītei, protams, citāda.
4.apr 2015
Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce aicina šogad krāsotās Lieldienu olas izmantot galda rotāšanai un piedāvā viegli pagatavojamu un neierastu brokastu ēdienu receptes svētku cienastam - kraukšķīgo bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu, plātsmaizi “Vēršacs” un vieglo ananāsu pashu desertam.
3.apr 2015
Iesākušās garas brīvdienas un tas vidējam latvietim nozīmē, ka gaidāma pamatīga izēšanās draugu un ģimenes lokā. Tomēr līdz ar to aktualizējas jautājums kā baudīt svētkus un nenodarīt pāri organismam?
3.apr 2015
Ideja neikdienišķam desertam
3.apr 2015
Reizēm ir vērts pamēģināt arī ko jaunu, jo olu receptes ir tikpat dažādas kā raibu raibās Lieldienu olas.