RECEPTE: Ķilavu maizītes (Reiz bija zivtiņa)

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Ideja uzkodai.

SASTĀVDAĻAS:

3 olas

1 ēd.k skābā krējuma

200 g ķilavu

10 g diļļu, 10 g maurloku

5 šķēles Latvijas Maiznieka sēklu maizes Rundāle

lielogu dzērvenes dekorēšanai

PAGATAVOŠANA: olas izvāra līdz pilnīgai gatavībai, atdzesē un sarīvē uz smalkās rīves. Olām piejauc skābo krējumu, nedaudz sakapātas dilles un sāli. Masu smērē uz maizes šķēlēm. Ķilaviņas atdala no asakām un veido rullīti, kurā ietin diļļu saišķīšus; tos kārto uz maizītēm. Dekorē ar uz pusi pārgrieztām lielogu dzērvenēm.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais