RECEPTE: Ķilavu maizītes (Reiz bija zivtiņa)

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Ideja uzkodai.

SASTĀVDAĻAS:

3 olas

1 ēd.k skābā krējuma

200 g ķilavu

10 g diļļu, 10 g maurloku

5 šķēles Latvijas Maiznieka sēklu maizes Rundāle

lielogu dzērvenes dekorēšanai

PAGATAVOŠANA: olas izvāra līdz pilnīgai gatavībai, atdzesē un sarīvē uz smalkās rīves. Olām piejauc skābo krējumu, nedaudz sakapātas dilles un sāli. Masu smērē uz maizes šķēlēm. Ķilaviņas atdala no asakām un veido rullīti, kurā ietin diļļu saišķīšus; tos kārto uz maizītēm. Dekorē ar uz pusi pārgrieztām lielogu dzērvenēm.

Izklaide

Pirms vairāk nekā mēneša klajā nāca rokgrupas “Jauda” trešais studijas albums, taču visu laiku kaut kā nebija sanācis tam pieķerties – gan tāpēc, ka līdz jūnija vidum ienācās pamatīgs albumu birums, gan tāpēc, ka iepriekšējie “Jaudas” darbi diez ko neaizrāva. Taču tā izrādījās kļūda, jo “Jauda” kļuvusi jaudīga!

Svarīgākais