RECEPTE: Žāvētu augļu un riekstu mafini ar banāniem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja gardam našķim

SASTĀVDAĻAS:

380 g miltu

1 tējk. cepamā pulvera

½ tējk. sāls

3 banāni

200 g baltā cukura

100 g Smiltenes piens saldā krējuma

1 sakulta ola

80 g kausēta sviesta

žāvētas aprikozes, plūmes

drupināti valrieksti

drumstalām:

80 g brūnā cukura

2 ēd. k. miltu

1 ēd. k. mīksta sviesta

kanēlis

PAGATAVOŠANA: bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu labi sajauc. Citā bļodā sakuļ olu, pievieno izkausētu sviestu un ar dakšiņu samīcītus banānus. Olas un banānu masu iejauc miltu masā un maisot pievieno saldo krējumu, lai veidojas viendabīga, samērā vijīga mīkla. Pie-vieno gabaliņos sasmalcinātus, iepriekš uzbriedinātus žāvētus augļus, šajā reizē –

aprikozes, žāvētas plūmes, dzērvenes. Pievieno drupinātus valriekstus. Mīklu vēlreiz labi samaisa.

Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas: brūno cukuru sajauc ar miltiem, pēc garšas pievieno nedaudz kanēļa, ierīvē cietu sviestu. Visas sastāvdaļas ar pirkstiem saplucina, līdz veidojas birstošas drumstalas. Mafinu pannā liek papīra formiņas, kurās ar karoti liek mīklu (aptuveni 2/3 no kopējā tilpuma, jo cepoties mafini augs). Katram mafinam uzber šķipsniņu drumstalu un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, kur 190 grādu temperatūrā cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini kļūst zeltaini brūni un pufīgi.



Izklaide

Vairāk nekā mēneša garumā Latvijas vadošā investīciju banka Signet Banka un grupa Prāta Vētra aicināja Latvijas iedzīvotājus dalīties ar savies stāstiem un atmiņām kampaņā “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Kampaņa ir noslēgusies ar ievērojamu rezultātu – 235 sirsnīgi, personīgi un iedvesmojoši stāsti tika iesūtīti no visas Latvijas, tādēļ šis ir īstais laiks, lai ar tiem dalītos, jo jau šodien izskan "Pirmās dienas tūres" noslēguma koncerts.