Svaigas zemenes ir vasaras zelta mirklis – saldas, sulīgas, tomēr īslaicīgas. Tikai dažas stundas ledusskapī un jau parādās pirmās bojāšanās pazīmes. Bet ir risinājums! Ar dažiem vienkāršiem trikiem tu vari paildzināt šo ogu dzīvi pat par vairākām dienām, raksta “TheKitchn.com”.
Etiķūdens vanna (neuztraucies, garšu nebojā)
Pirms liec zemenes ledusskapī, pagatavo maigu šķīdumu:
1 daļa ābolu etiķa + 3 daļas auksta ūdens
Ātri, bet rūpīgi noskalo zemenes šajā vannā. Etiķis palīdz neitralizēt baktērijas un pelējuma sporas, kas parasti izraisa bojāšanos.
Sauss uzglabāšanas triks - ar papīra dvieļiem
Zemenes nekad neuzglabā mitrā traukā. Pat neliels mitrums var sākt bojāšanas procesu!
Liec zemenes vienā kārtā kastītē, kuras apakšā ir papīra dvielis, kas uzsūks lieko mitrumu.
Ja nepieciešams vairākas kārtas - liec dvieli arī starp tām.
Pareizā vieta ledusskapī
Glabā tās nevis durvīs vai augļu atvilktnē, bet gan ledusskapja vidējā plauktā, kur temperatūra ir vienmērīgāka. Un neliec blīvi - lai ogas var “elpot”.
Nemazgā, ja neēd uzreiz
Ja nedomā zemenes apēst uzreiz - nemazgā tās iepriekš. Mazgā tikai pirms lietošanas, jo mitrums veicina bojāšanos. Arī etiķūdens vannu lieto tikai tad, ja gribi pagarināt to lietošanas laiku!
Zemenes ir kaprīzas, bet ar nelielu rūpību - tās saglabās savu saldumu un svaigumu ilgāk. Etiķūdens, sauss trauks un mazliet pacietības ir viss, kas vajadzīgs, lai svaigas un gardas ogas priecētu ilgāk!