Sākums

27.feb
Pērkot lielveikalā augļus, dārzeņus un ogas ieteicams tos pirms lietošanas uzturā nomazgāt. Un daudzi to arī dara. Tomēr reizēm slinkuma vai kāda cita iemesla mākti to neizdarām. Kāpēc ir svarīgi mazgāt šos produktus? Izrādās, ka noteiktu pārtikas produktu notiesāšana, kuri iepriekš nav nomazgāti, rada risku saslimt ar dažādām slimībām. Tie var saturēt dažādus mikrobus, toksīnus un pesticīdus. Šoreiz skaidrojam, kurus augļus, ogas un dārzeņus pirms ēšanas obligāti vajadzētu nomazgāt.
26.feb
Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore iesaka gardu, veselīgu un sātīgu pusdienu recepti!
26.feb
If Apdrošināšanas eksperti atgādina par svarīgākajiem drošības pasākumiem virtuvē.
25.feb
Bieži tiek runāts par iemīlēšanos un mīlestību, kā tā ietekmē mūsu pašsajūtu, veselību un garastāvokli. Mazāk tiek pieminēts tas, kā jūtu mazināšanās pret iepriekš tik mīļu cilvēku, ietekmē mūsu veselību. Šoreiz centīsimies rast atbildi uz šo jautājumu!
25.feb
Brokastis tiek uzskatītas par dienas galveno un svarīgāko ēdienreizi. Tieši tāpēc tām jābūt ne tikai gardām, bet arī veselīgām un sabalansētām, lai pareizi sāktu dienu. Brokastu iespējas var būt daž ne dažādas. Tomēr daļai cilvēku iespējas ir visai ierobežotas, pateicoties to veselības stāvoklim. Cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts, nākas piedomāt pie tā, ko ēst brokastīs. Šoreiz apkopojām, ekspertes prāt, trīs sliktākās brokastu opcijas cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts.
24.feb
Apmeklējot dažādus Āzijas restorānus, tajos tiek piedāvāta zaļa, asa pasta, kuru sauc par vasabi. Visbiežāk to restorāni piedāva klāt kā garšu pastiprinātāju tieši suši. Vai jūs zināt no kā tiek gatavots vasabi?
24.feb
Gatavojot mājās, ierasta lieta ir kādu produktu iegādāt ar “rezervīti” vai pēc ēdienreizes secināt, ka sākotnējā apetīte ir pievīlusi un jādomā, kā nokopt dažādus pārpalikumus. Bieži vien neapēstais galu galā nonāk atkritumos, kas nav ne finansiāli izdevīgi, ne arī videi draudzīgi. Kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski aplūkojam iespējas, kā populārākos ēdienreižu atlikumus izmantot atkārtoti, integrējot tos jaunās receptēs un pārvēršot gardos “otrās dienas” ēdienos.
23.feb
Mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iekļaut savā ziemas ēdienkartē dārzeņus un izmēģināt jaunu recepti - saldēto dārzeņu sacepumu!
23.feb
Šie seši jautājumi ir sastādīti, lai izzinātu jūsu alkohola lietošanas paradumus un palīdzētu noskaidrot, vai jums ir nepieciešama palīdzība jeb alkoholu lietojat pārmērīgā daudzumā. 
22.feb
Truls, neass nazis pamatīgi var apgrūtināt ēst gatavošanu. Lai nazis vienmēr būtu ass un bez problēmām varētu sagriezt dažādas cietības produktus, to nepieciešams regulāri uzasināt. Bet ko darīt, ja mājās nav nažu asināmais, bet nazis ir ļoti neass? Mums ir ideja!
22.feb
Iespējas iegūt kāroto darbu ietekmē ne vien CV un motivācijas vēstules saturs un noformējums, bet arī prezentācijas prasmes, kuras viņi demonstrē darba intervijas laikā. Jaunieši savas nezināšanas un stresa dēļ darba pārrunās nereti pieļauj daudz kļūdu, tāpēc dažādu jomu ekspertu iniciatīvas “Jauno talantu dienas” ietvaros apkopoti ieteikumi jaunajiem profesionāļiem, kā veiksmīgi prezentēt savas stiprās puses darba intervijā un arī tālākajās profesionālajās gaitās.
22.feb
Eiropas Savienībā katru gadu tiek radīti gandrīz 57 miljoni tonnu pārtikas atkritumu (127 kg uz vienu iedzīvotāju) aptuveni 130 miljardu eiro vērtībā, vēsta 2022. gada Eurostat dati.“Narvesen” apkopojis vairākus ieteikumus, kā ietaupīt, vienlaikus ieviešot ilgtspējīgus paradumus.
21.feb
Kā zināms, tad alkohola lietošana ir kaitīga veselībai un to vajadzētu lietot pavisam mērenos daudzumos. Protams, vislabāk ir no tā atteikties pavisam, it īpaši brīžos, kad esat apslimis un lietojat medikamentus. Šoreiz nolēmām noskaidrot, kas notiks ar mūsu veselību, ja paralēli dažādu zāļu lietošanai, dzersiet alkoholu!
20.feb
Palutini sevi un savus mīļos ar gardo dārzeņu pudiņu. Ar recepti dalās pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "ELVI" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
20.feb
Dodoties uz darba interviju, cilvēki nereti satraucas par tās norisi – galvenokārt, tāpēc, ka nezina ko sagaidīt. Lai pēc iespējas labāk sagatavotos potenciālā darba pārrunām, Transcom Worldwide Latvia personāla vadītāja Baltijā Līga Millere sniedz padomus, kādām detaļām pievērst uzmanību, nākot uz pirmo darba interviju.
19.feb
Kā sagriezt sīpolu bez asarām? Daudzi meklē atbildes uz šo tik vienkāršo jautājumu. Pastāv daudz un dažādi triki, kā to paveikt. Daļa no tiem ir veiksmīgāki, citi nemaz nestrādā. Šoreiz Jums piedāvājam trīs trikus, kuri, iespējams, atvieglos jūsu ēst gatavošanu un nebūs jālej liekas asaras!
19.feb
Izvēloties piemērotākos kopšanas līdzekļus savai sejas ādai, jāparūpējas, lai tā tiktu gan pienācīgi attīrīta, gan mitrināta, gan aizsargāta. Turklāt līdzekļu klāsts ir gana plašs. Kas ir hidroksiskābes, kā tās var palīdzēt tikt galā ar sejas ādas nepilnībām un kā tās pareizi lietot, stāsta dermatoloģe Elīza Sālījuma un farmaceite Liene Graudiņa. 
18.feb
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt vegānisko banānmaizi.
18.feb
Katrai ir sava gaume un lietas, kas patīk vai nepatīk. Tomēr reizumis daudzu sieviešu domas var sakrist atsevišķās lietās, kas saistāmas ar vīriešiem jeb savu otro pusīti. Izrādās, ka tieši šīs trīs lietas kaitina vairumam sieviešu viņu vīriešos.
17.feb
Kas var būt gardāks par svaigi ceptu, siltu un mīkstu maizi? Šāda maize garšo izcili pat bez dažādām piedevām. Tomēr šādas maizes sagriešana šķēlītēs var nebūt nemaz tik vienkāršs darbs.
17.feb
Zeķubikses mēdz ātri plīst un tāpēc tās bieži nepieciešams iegādāties no jauna. Ja tajās ir izveidojies caurums, tad nekas cits neatliek, kā vien tās mest laukā, ja nav vēlme tās šūt. Reizēm tās ne tikai saplīst, bet uz tām izveidojas plānas, saraustītas "līnijas", kas arī koptēlu it nemaz nepadara skaistāku.
16.feb
Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs sociālajos medijos dalījies ar savu perfekto pankūku recepti. Izmēģini arī tu!