Kad termometra stabiņš kāpj uz augšu, karsta kafija pēkšņi šķiet kā pārbaudījums. Par laimi, ir risinājums – aukstā kafija, kas uzmundrina, atsvaidzina un sniedz tieši to kofeīna devu, kas vajadzīga tveicīgā rītā vai pēcpusdienā. Un pats labākais? To pavisam viegli var pagatavot mājās, bez kafijas automātiem, blenderiem vai putotājiem. Lūk, trīs dažādas idejas - katra ar savu raksturu! - kopā ar “SimplyRecipes.com”.
"Cold brew" jeb aukstā uzlējuma kafija
Maiga, zema skābuma, bez rūgtuma - ideāla pēcpusdienas pasēdēšanai verandā vai termosā līdzi uz darbu.
Kas nepieciešams: 60 g rupji maltas kafijas; 500 ml auksta ūdens; burka vai krūze ar vāku; siets vai marle nokāšanai
Pagatavošana:
Padoms: uzglabā ledusskapī līdz 3 dienām.
Kafijas ledus kubiņi + piens
Vizuāli skaisti un ļoti vienkārši - ledus, kas kļūst par dzērienu.
Kas nepieciešams: 1-2 glāzes uzvārītas melnas kafijas (ideāli - stipras); ledus formiņas; piens, auzu vai mandeļu dzēriens
Pagatavošana:
Kubiņi kūstot nevis atšķaida, bet padara dzērienu stiprāku!
Kafija ar kokosriekstu ūdeni
Viegls, eksotisks toniks, kas lieliski iederas svētkos.
Kas nepieciešams: 1 espreso vai koncentrēta kafijas porcija; 200-250 ml kokosriekstu ūdens; ledus
Pagatavošana:
Vari papildināt ar šķipsniņu kanēļa vai laima sulas pilienu.
Aukstā kafija nav tikai kafejnīcu privilēģija - tā ir pieejama arī mājās, bez liekiem izdevumiem. Šīs trīs receptes ir ātras, pielāgojamas un ideāli piemērotas vasarai. Pamēģini visas un atklāj savu mīļāko - izmēģini katru dienu jaunu!