Vasara ir īstais laiks piknikiem - zem koka, meža takas malā vai vienkārši parkā aiz mājas. Bet lielākā kļūda, ko pieļaujam, plānojot pikniku, ir censties paņemt līdzi vai pusi ledusskapja. Lai izbraukums neradītu galvassāpes, bet gan mierpilnu baudījumu, izvēlies maltītes, kas ir viegli transportējamas, garšīgas arī aukstas un neprasa sildīšanu vai servēšanu. Lūk - piecas pārbaudītas idejas, kopā ar “Delish.com”.
Mini lavašu rullīši ar krēmsieru un zaļumiem
Satin plāno lavašu ar smērējamu sieru, rukolu, lociņiem un kūpinātas gaļas vai deses šķēlēm. Sagriez kā “sushi” rullīšus - ērti, garšīgi, tur formu un var ēst bez dakšiņas.
Aukstie griķu salāti ar fetu un gurķi
Vāri griķus, atdzesē. Sajauc ar gurķi, fetu, dillēm, olīveļļu un citrona sulu. Uzglabā burkā vai kastītē ar vāku, lai saglabātu svaigumu.
Ogu, siera un riekstu iesmiņi
Spraud uz kociņa zemenes, kazas siera kubiņu un valriekstu pusi. Gluži kā mazs uzkodu deserts vienā kumosā - bērniem un pieaugušajiem vienlīdz patiks!
Pildītas maizītes ar humusu un kraukšķīgiem dārzeņiem
Veido abpusējas maizītes, liekot iekšā humusu, plānas gurķa šķēles, papriku un salātlapas. Ja vēlies, vari iepriekš apcept. Paņem līdzi mitro salveti, lai pēc tam noslaucītu rokas.
Cepumi ar auzām, banāniem un riekstiem (bez cukura)
Izcep iepriekš - banāns + auzas + kanēlis + rieksti. Piemēroti arī bērniem, neizkūst un ir viegli paņemt līdzi!
Pikniks nav sacensības par sarežģītāko ēdinu - tas ir par to, lai izklātu segu, apsēstos, ieelpotu vasaru un vienkārši baudītu. Ja ēdiens ir viegls, paņemams ar rokām un rada sajūtu, ka dzīve ir vienkārša - viss ir izdevies! Nākamreiz, kad saule vilina ārā, atceries - piknika noslēpums slēpjas ēdienā, kas neprasa lieku domāšanu, bet rada daudz prieka.