Rabarberu limonāde - vasaras sezonas “must have”

© unsplash.com

Rabarberu sezona ir klāt, un kas gan var būt labāks veids, kā to izbaudīt, nekā pagatavot atsvaidzinošu rabarberu limonādi? Šis dzēriens apvieno rabarberu vieglo skābumu ar citrona svaigumu, radot ideālu veldzējumu siltām vasaras dienām. Ar recepti dalās "Allrecepes.com"

Sastāvdaļas:

Rabarberu sīrupam:

  • 4 glāzes svaiga rabarbera, sagriezta gabaliņos
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze ūdens

Limonādei:

  • 1/2 glāze svaigi spiestas citrona sulas
  • 6 glāzes auksta ūdens
  • Ledus gabaliņi
  • Citrona šķēlītes un svaigas piparmētras lapiņas dekorēšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:

unsplash.com

Rabarberu sīrupa pagatavošana:

Katliņā apvieno sagrieztu rabarberu, cukuru un ūdeni.

Uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazini uguni un ļauj maisījumam vārīties apmēram 15 minūtes, līdz rabarbers kļūst mīksts un izdala sulu.

Noņem katliņu no uguns un ļauj maisījumam nedaudz atdzist.

Izmantojot smalku sietu, izkās maisījumu, lai atdalītu šķidrumu no cietajām daļām. Iegūto sīrupu atdzesē.

unsplash.com

Limonādes pagatavošana:

Lielā krūkā ielej atdzesēto rabarberu sīrupu un svaigi spiestu citrona sulu.

Pievieno aukstu ūdeni un labi samaisi.

Pirms pasniegšanas pievieno ledus gabaliņus.

Dekorē ar citrona šķēlītēm un svaigām piparmētru lapiņām, ja vēlies.

Padoms: Lai iegūtu intensīvāku garšu, vari pievienot nedaudz svaiga ingvera rīvēta rabarberu sīrupa pagatavošanas laikā.

Šī rabarberu limonāde ir ne tikai garšīga, bet arī vizuāli pievilcīga, pateicoties tās dabīgajai rozā krāsai. Tā būs lielisks papildinājums jebkuram vasaras piknikam vai dārza svētkiem!

Sākums

Noteikti katram tā ir gadījies, ka sākot gatavot ēst pamanām, ka pēkšņi trūkst kāda svarīga produkta. Izrādās, ka uzreiz nav jāskrien uz veikalu pakaļ trūkstošajam, dažiem no produktiem, piemēram, etiķim un rīvmaizei, var atrast alternatīvas, kuras, iespējams, jums jau ir mājās!