Rabarberu sezona ir klāt, un kas gan var būt labāks veids, kā to izbaudīt, nekā pagatavot atsvaidzinošu rabarberu limonādi? Šis dzēriens apvieno rabarberu vieglo skābumu ar citrona svaigumu, radot ideālu veldzējumu siltām vasaras dienām. Ar recepti dalās "Allrecepes.com"
Sastāvdaļas:
Rabarberu sīrupam:
Limonādei:
Pagatavošana:
Rabarberu sīrupa pagatavošana:
Katliņā apvieno sagrieztu rabarberu, cukuru un ūdeni.
Uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazini uguni un ļauj maisījumam vārīties apmēram 15 minūtes, līdz rabarbers kļūst mīksts un izdala sulu.
Noņem katliņu no uguns un ļauj maisījumam nedaudz atdzist.
Izmantojot smalku sietu, izkās maisījumu, lai atdalītu šķidrumu no cietajām daļām. Iegūto sīrupu atdzesē.
Limonādes pagatavošana:
Lielā krūkā ielej atdzesēto rabarberu sīrupu un svaigi spiestu citrona sulu.
Pievieno aukstu ūdeni un labi samaisi.
Pirms pasniegšanas pievieno ledus gabaliņus.
Dekorē ar citrona šķēlītēm un svaigām piparmētru lapiņām, ja vēlies.
Padoms: Lai iegūtu intensīvāku garšu, vari pievienot nedaudz svaiga ingvera rīvēta rabarberu sīrupa pagatavošanas laikā.
Šī rabarberu limonāde ir ne tikai garšīga, bet arī vizuāli pievilcīga, pateicoties tās dabīgajai rozā krāsai. Tā būs lielisks papildinājums jebkuram vasaras piknikam vai dārza svētkiem!