Ūdens līmenis upēs pārsvarā turpina pazemināties

Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā turpina kristies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaujā pie Carnikavas ūdens līmenis saglabājas nemainīgi augsts - trīs metri virs stacijas nulles atzīmes. Arī Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis nav sācis pazemināties. Savukārt Salacā pie Mazsalacas fiksēta ūdens līmeņa paaugstināšanās vēl par četriem centimetriem, ūdens līmenis šeit tikai par astoņiem centimetriem atpaliek no pērnā gada palu maksimuma.

Citviet pārsvarā turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās ar intensitāti no viena līdz 24 centimetriem diennaktī. Nākamnedēļ visās Latvijas upēs gaidāma lēna ūdens līmeņa pazemināšanās, prognozē hidrologi.

Ūdens temperatūra upēs svētdienas rītā bija vidēji +3..+8 grādi. Vairākos Latgales un Vidzemes ezeros vēl nav pilnībā nokususi ledus kārta.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais