Lielo talku pavadīs nokrišņiem bagāts laiks

© publicitātes

Rīt, kad visā Latvijā jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Lielā talka, tās dalībniekus sagaida nokrišņiem bagāts laiks.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes, Lielās talkas dienā laika apstākļi būs nemīlīgi, jo sevišķi Latvijas centrālajos un austrumu rajonos, kur gaidāmi īslaicīga rakstura nokrišņi, turklāt Vidzemē ne tikai lietus, bet arī slapja sniega veidā.

Debesis ātrāk sāks skaidroties Latvijas rietumu rajonos, kur lietus gaidāms tikai no paša rīta.

Lielās talkas dienā pūtīs brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas centrālajos un austrumu rajonos var pūst brāzmās no 15 līdz 16 metriem sekundē. Gaiss būs dzestrs - no plus 4 līdz plus 9 grādiem.

Jau ziņots, ka Lielajā talkā šogad plānots iesaistīt 200 000 talcinieku.

Lielās talkas īpašais akcents šogad ir talkošanas daudzveidība, jo iedzīvotāji aicināti vākt ne tikai atkritumus, bet arī stādīt kokus, veidot puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot soliņus, žogus un veikt citus labus darbus.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.