Konstatētas plaisas; slēdz LU ēkas divus stāvus Aspazijas bulvārī

Ilustratīvs attēls © Dmitrijs Suļžics/MN

Pēc neatkarīgo būvekspertu slēdziena Latvijas Universitātes (LU) ēkā Aspazijas bulvārī slēgti divi stāvi Radio ielas pusē.

4. un 5.stāva telpas atslogotas no mēbelēm un citiem smagumiem. Slēgtajā ēkas spārnā pārsvarā atradās administratīvās telpas un kabineti, tāpēc būtisks iespaids uz studiju procesu nav radīts.

Par tālāko rīcību LU lems pēc tam, kad būs apzinātas nepieciešamās remontdarbu izmaksas.

Universitāte arī lūdza Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB) apsekot visu ēku, lai pārliecinātos, ka pārējo ēku ir droši ekspluatēt. BKVB pēc apsekošanas devis atļauju pārējās ēkas tālākai ekspluatācijai.

Kā vēstīts iepriekš, konstatējot plaisu griestos un sienās paplašināšanos un sijas plīšanu, LU neilgi pirms jaunā studiju gada sākuma slēgusi atsevišķas telpas ēkā Aspazijas bulvārī, kur mācās ekonomikas studenti.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais