"Lielā talka" aicina attīrīt no atkritumiem ūdenstilpju piekrastes un stādīt kokus

© Kaspars Krafts/MN

Kustība "Lielā talka" aicina iedzīvotājus attīrīt ūdenstilpju piekrastes un stādīt kokus, tīmekļvietnes "www.talkas.lv" kartē "Svinam dabu" laicīgi atzīmējot savas plānotās aktivitātes.

Kā aģentūru LETA informēja "Lielās talkas" organizatori, īpaši aktuāls ir jautājums par Baltijas jūras stāvokli un ūdens tīrību tajā. Iedzīvotāji tiek aicināti apzināties katra atbildību par iespēju uzlabot jūras stāvokli, kas šobrīd ir viena no piesārņotākajām pasaulē.

Tāpēc kustība "Lielā talka" aicina, dodoties atpūsties pie ūdeņiem, savākt ūdenstilpju piekrastēs un ūdenī atrastos atkritumus, kā arī pievērsties savu ikdienas paradumu revīzijai.

Kartē var atzīmēt uzkopšanas vietas, gan arī ieplānot kādu citu aktivitāti. Kā uzsver pasākuma organizatori, tā var būt "Laimes koku" stādīšana, ūdenstilpņu vai to piekrastes tīrīšana, ārtelpu labiekārtošanas darbi, organizēta diskusija par zaļo dzīvesveidu vai pat izglītojošs pārgājiens.

Jau vēstīts, ka ar īpašu vēlējumu savai ģimenei, pilsētai, novadam, Latvijai vai visai planētai stādītie "Laimes koki" ir akcija, ko Latvija sāka pirmajā Pasaules talkā 2018.gadā. Tādējādi talcinieku attīrītājā vietā simboliski tiek iestādīta "jauna dzīvība", norāda organizācija.

Kā uzsver "Lielās talkas" organizatore Vita Jaunzeme, atzīmējot savu aktivitāti "Svinam dabu" kartē, mēs ne tikai kalendārā iezīmējam savus plānus šim rudenim dabas sakopšanā, bet iedvesmojam arī citus līdzcilvēkus nekautrēties caur savu darbu svinēt dabu.

Šogad Pasaules talka Latvijā notiks 20.septembrī un 21.septembrī, bet savus ieplānotos darbus var veikt arī jebkurā citā ērtā laikā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais