Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Par ko valdības sēdē šodien lems premjers un ministri?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien, 20. septembrī, plkst. 10:00 notiks Valdības sēde. Ministru kabineta sēdes notiek vienu reizi nedēļā, otrdienās. Par ko šonedēļ lems valdība?

Valdība šodien plāno lemt par 14,8 miljonu eiro pārdali budžetā, lai norēķinātos par iegādātajām vakcīnām pret Covid-19.

Paredzēts, ka finansējumu pārdalīs no budžeta programmas "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmas "Finansējums veselības jomas pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Otrdien valdība plāno skatīt ziņojumu par obligātā eksāmena dabaszinātnēs ieviešanu, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja "Jaunās vienotības" politiķis, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens pauda cerību, ka šis priekšlikums tiks atbalstīts.

Ašeradens iepriekš pauda nostāju, ka obligāts eksāmens dabaszinātņu priekšmetos ir nepieciešams, lai risinātu milzīgā deficīta problēmu ar dabaszinātņu jomu saistītās profesijās.

Valdība šodien lems par nākamā gada Dievmātes debesīs uzņemšanas svētku Aglonā atzīšanu par valsts nozīmes pasākumu, paredzot tiem no valsts atvēlēt 196 838 eiro.

Katoļu svētki Aglonā norisināsies no nākamā gada 12. līdz 15.augustam.

Atbilstoši normatīvajam regulējumam Ministru kabineta (MK) noteikto valsts nozīmes pasākumu norises koordinēšanai svētvietā izveido rīcības komiteju. Savukārt rīcības komitejas darbu materiāltehniski nodrošina Tieslietu ministrija (TM).