Atsvaidzinošs vasaras deserts: aukstā arbūza zupa ar piparmētru

© Pexels.com

Karstās dienās mēs bieži tiecamies pēc kaut kā auksta un viegla. Arbūzs parasti nonāk galdā, sagriezts šķēlēs, taču to var pārvērst arī par aromātisku auksto zupu – sulīgu, saldskābu un atsvaidzinošu! Ar recepti dalās “Delish”.

Sastāvdaļas 2 porcijām

500 g arbūza mīkstuma (bez sēklām)

1 laima sula

2-3 svaigas piparmētru lapiņas (+ garnēšanai)

½ tējk. rīvēta svaiga ingvera

Šķipsniņa sāls

Ledus kubiņi (pēc izvēles)

Pexels.com

Pagatavošana

Arbūza mīkstumu sagriež gabalos un liek blenderī.

Pievieno laima sulu, piparmētru lapas, ingveru un sāli.

Blendē, līdz masa kļūst pilnīgi viendabīga.

Ja vēlas īpaši aukstu zupu, pievieno pāris ledus kubiņus un vēlreiz ātri sablendē.

Pasniedz bļodiņās vai glāzēs, garnējot ar piparmētru lapiņām.

Šī aukstā arbūza zupa ir gatava 5 minūšu laikā un neprasa ilgu gatavošanu. Tā ir lieliska izvēle piknikam, ātrām pusdienām vai kā deserts skaistam vakaram dārzā kopā ar mīļajiem.

Vai zini, kā var izmantot arī arbūza mizas?

Svarīgākais