Kāpēc tomāti un kartupeļi var būt bīstami veselībai

© F64

Ne visi produkti, ko mēs regulāri ēdam, ir tik droši, kā daudzi cilvēki domā, raksta thevoicmag.ru.

Kartupeļi

Kartupeļi satur dabisko pesticīdu solanīnu, kas ir bīstams cilvēkiem. Tāpēc, ja redzat kaut nedaudz zaļganu kartupeli, izmetiet to! Tādus kartupeļus nevar ēst.

Tomāti

Tomāti satur to pašu bīstamo vielu ko kartupeļi. Solanīns var izraisīt sliktu dūšu, vemšanu un pat halucinācijas. Bet ir labas ziņas: ir vērts baidīties tikai no zaļajiem tomātiem. Neēdiet tos, bet pagaidiet, līdz tie nogatavojas. Sarkanajos tomātos solanīna līmenis ir zems.

Dzīvesstils

Sojas siers tofu, ko tradicionāli gatavo no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izņemšanas no jūras ūdens (nigari), satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, olās, zivīs un piena produktos, bet bez holesterīna, jo tas ir uz augu bāzes.

Svarīgākais