Bieži sastopami pārtikas produkti, kas nogalina "vairogdziedzeri"

© Depositphotos

Vairogdziedzeris ir ļoti svarīgs orgāns, jo no tā patiesībā ir atkarīga hormonu izstrāde, kas regulē daudzus procesus mūsu organismā.

Tomēr lielākā daļa cilvēku daudz mazāk uzmanības pievērš vairogdziedzera veselībai nekā kuņģim, sirdij vai nierēm. Un tas nav pārsteidzoši, jo problēmu gadījumā ar šo orgānu sekas var nebūt tik acīmredzamas.

Tajā pašā laikā, lai atbalstītu vairogdziedera veselību, nekas sareģīts nav jādara. Proti, no uztura ir jāizslēdz vismaz tādi pārtikas veidi, kas negatīvi ietekmē orgānu.

Kā saka pieredzējuši endokrinologi, vairogdziedzerim visvairāk nepatīk:

1) glutēnu saturoši produkti - kvieši, mieži, rudzi
2) fluors - nonāk mūsu organismā no krāna ūdens vai zobu pastas
3) krustziežu dārzeņi - brokoļi, ziedkāposti, kāposti un Briseles kāposti
4) sojas produkti - tofu, sojas piens.

Dzīvesstils

Ir vispārzināms, ka aptaukošanās ir globāla epidēmija, īpaši industrializētajās valstīs un ka tā ir viens no galvenajiem slimību, un sliktas vispārējās veselības cēloņiem. Tagad debatēs par to, vai galvenais aptaukošanās cēlonis ir uzturs vai fizisko aktivitāšu trūkums, ir parādījušies jauni argumenti, raksta “Medical Express”.

Svarīgākais