Atklāj, kādos gadījumos gurķi ir bīstami veselībai

© pexels.com

Ne velti gruķis ir viens no iecienītākajiem dārzeņiem, kuram piemīt daudz labvēlīgu īpašību, taču ir arī gadījumi, kad gurķi var kaitēt, raksta "med2.ru".

Šajā gadījumā tiek runāts par marinētiem gurķiem, kuri var kaitēt mūsu organismam noteiktos gadījumos. Piemēram, eksperti neiesaka ēst marinētus gurķus cilvēkiem ar vāju kuņģi un liesu, kā arī caurejas un klepus gadījumā.

Marinētus gurķus nedrīkst ēst tukšā dūšā un ar tiem jābūt piesardzīgiem pacientiem, kuriem ir sirds un asinsvadu slimības.

Jāatzīmē, ka svaigiem gurķiem piemīt daudz labvēlīgu īpašību. Tie izvada no organisma toksīnus un palīdz organismam cīnīties ar nierakmeņiem. Gurķu sēklām piemītot arī pretnovecošanās īpašības. Tās ir bagātas ar koloidālām vielām, hidroksiskābēm un bioloģiski aktīvajiem fermentiem. Gurķis palīdz mazināt grumbas, apdegumus un vasaras raibumus.

Gurķi ir piesātināti ar B un C grupas vitamīniem, olbaltumvielām un kāliju, kas paātrina cilvēku metabolismu.