Veselība

15.feb 2020
Sociālās darbinieces, medicīnas māsas, aprūpētājas un veikalu kasieres – šajās profesijās strādājošām sievietēm ir sliktāka sirds veselība nekā tām, kuras darbojas citās jomās, vēsta FOX News.
15.feb 2020
Gājēji, kuri, ejot pa ielu, viedtālrunī raksta ziņas, biežāk cieš negadījumos nekā tie, kuri tikai klausās mūziku vai risina telefona sarunas, šis loģiskais pieņēmums tagad guvis apstiprinājumu arī Kalgari universitātes zinātniskajā pētījumā, ziņo Reuters.
15.feb 2020
Uztura speciālste un ārste gastroenteroloģe Jekaterina Pavlova skaidroja, kāpēc agalvojums, ka dzert kefīru vakarā ir veselīgi, ir tikai nepamatots mīts, raksta "zdorove.clutch.ua".
13.feb 2020
Pagājušajā nedēļā Latvijā ir kritusies gripas saslimstība un kopumā reģistrēti 60 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotais gripas un akūto augšējo elpceļu infekciju monitoringa pārskats.
12.feb 2020
Aptumsums ir samērā neparasta dabas parādība, kas visos laikos piesaistījusi sevišķu uzmanību. Parasti gada laikā mēs piedzīvojam divus trīs Saules aptumsumus un vienu divus Mēness aptumsumus.
12.feb 2020
Nevajag automātiski pieņemt, ka videospēles nāk par sliktu visu bērnu garīgajai veselībai.
10.feb 2020
Jau zinām, ka, uzņemot pārāk daudz cukura, tiek bojāti zobi un veidojas liekais svars. Taču pārāk liels cukura daudzums var radīt arī citas veselības problēmas, vēsta "Brightside". Ieskaties, vai kāda no šīm pazīmēm neliecina, ka jāveic izmaiņas uzturā un jāsamazina cukura daudzums.
9.feb 2020
Uztura speciāliste Jeļena Kalena pastastīja, kādām jābūt ideālām brokastīm, kas rada sāta sajūtu, sniedz enerģiju un nekaitē figūrai, raksta "newsyou.info".
9.feb 2020
Ik­die­nas stre­su uz­tve­ram kā ne­mī­la­mu, bet ne­iz­bē­ga­mi pie­ķē­dē­tu dzī­ves­bied­ru – ne­ko da­rīt, kaut kā jā­sa­dzī­vo. Psiho­te­ra­peits An­sis Jur­ģis Sta­bin­gis at­mas­ko mū­su do­mā­ša­nas kļū­das, kas ce­men­tē mal­dī­gos pie­ņē­mu­mus, ka no stre­sa mūs­die­nās iz­bēgt ne­var. Var. Un va­jag. Kā to iz­da­rīt? At­bil­des la­sī­tā­ji var mek­lēt ša­jā in­ter­vi­jā ar psiho­te­ra­pei­tu Sta­bin­gi.
9.feb 2020
Mūsdienu plašajā pārtikas produktu klāstā daudzi no tiem tiek slavināti, kā īpaši veselīgi un nozīmīgi cilvēku ikdienas uzturā. Taču patiesībā šie slavinājumi nereti mēdz būt aplami un patiesībā, patērējot šos produktus lielos daudzumos, mēs varam pat kaitēt savam organismam.
6.feb 2020
Lai pievērstu uzmanību sievietes sirds veselībai, atzīmējot starptautisko Go Red for Women dienu, šodien notika pasākums "Diena sievietes sirds veselībai", Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā A korpusa 1. stāvā. Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījums liecina, ka 12% sieviešu smēķē (teju 18% sieviešu vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 10% vecumā no 15 līdz 24 gadiem). Saskaņā ar Latvijas iedzīvotāju kardiovaskulāro slimību riska faktoru šķērsgriezuma pētījumu 40% sieviešu ir arteriāla hipertensija, 78% sieviešu ir paaugstināts holesterīna līmenis, 25% paaugstināts cukura līmenis asinīs un teju 33% ir ar aptaukošanos (ĶMI (ķermeņa masas indekss) virs 30). Izplatītākie ietekmējamie riska faktori sievietēm ir smēķēšana, dislipidēmija (augsts holesterīna līmenis), paaugstināts asinsspiediens, cukura diabēts, palielināts svars un aptaukošanās, neracionāls uzturs, mazkustīgums, liels alkohola patēriņš, stress, depresija. Lai pievērstu uzmanību sievietes sirds veselībai, pacientu biedrība ParSirdi.lv sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu aicināja uz pasākumu, kura mērķis ir izglītot par riskiem, mudināt pārbaudīt veselību un nepieciešamības gadījumā arī ārstēties.
5.feb 2020
Pēdējā laikā daudzināto ziņu, ka cilvēks uzskatāms par jaunu līdz pat 65 gadu vecumam, var uztvert ar dalītām jūtām. No vienas puses, var priecāties. No otras – tomēr jāsaprot, ka jaunais dalījums galvenokārt balstīts uz cilvēku darba mūža ilgumu, bet mazāk ņemtas vērā fizioloģiskās pārmaiņas, kas, gadiem ejot, norisinās organismā.
4.feb 2020
Rokas ādas kopšana bieži vien tiek atstāta novārtā, kaut gan tieši tā ikdienā mēdz būt pakļauta daudz vairāk nelabvēlīgu faktoru ietekmei nekā ķermeņa vai sejas āda. Turklāt roku un nagu stāvoklis spēj daudz ko pateikt par cilvēku, kā arī - nepareizi kopta roku āda var ikdienā sagādāt daudz diskomforta, īpaši ziemas mēnešos un atnākot pavasarim. Lai palīdzētu pareizi kopt roku ādu, padomos dalās BENU Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko.
4.feb 2020
Istabas augi ne tikai papildina mūsu palodzes ar zaļu rotājumu un atdzīvina telpu, bet daudzi no tiem pat darbojas kā "gaisa attīrītāji" vai "stresa noņēmēji". Lūk, kādas ārstnieciskās īpašības slēpj mājās esošie telpaugi, vēsta "Brightside".
2.feb 2020
Lielākā daļa diētu pilnībā izslēdz alkohola lietošanu, taču ir kāda diēta, kur alkohols ir diētas pamatā, lai notievētu, raksta "changeua.com".
2.feb 2020
Kokosriekstu eļļai nepiemīt ne pretiekaisuma efekts, ne spēja stabilizēt cukura līmeni asinīs, un tā neko nedot cīņā ar aptaukošanos, raksta Well+Good.
2.feb 2020
Lielākais mīts, kam tic vairums cilvēku ir tāds, ka pastāv tāds “ideālais uztura plāns”, taču tā nav. Nav divu vienādu cilvēku ķermeņu un, kas der vienam, neder otram. Taču ir produkti, no kuriem jāizvairās noteiktā vecuma posmā, lai parūpētos par savu veselību.
1.feb 2020
Kakla un spranda sāpju cēloņi var būt dažādi – sākot no nepareizas gulēšanas un stājas, beidzot pat ar tik nopietnu saslimšanu kā meningīts. Sāpes sprandā rada diskomfortu, un tām var pievienoties arī reiboņi, galvassāpes, sāpes pierē un zvanīšana ausīs. Vairāk par ieradumiem un iemesliem, kas rada sāpes sprandā, stāsta aptieku tīkla Apotheka farmaceite Anna Kivleniece.
31.jan 2020
Gluži tāpat kā modē, mākslā un jebkurā citā jomā arī pārtikas nozarē valda dažādas tendences, kas pastāvīgi mainās. Taču ir daļa no tām, kas, laikam ejot, kļūst tikai populārākas - tā pēdējos gados par daudzu cilvēku ikdienas neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvis augu valsts uzturs, tai skaitā arī augu izcelsmes "piens". Arvien biežāk cilvēki izvēlas uzturā lietot mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas, auzu un citus augu valsts produktu dzērienus, un tam par iemeslu ir dažādi apsvērumi. Uztura zinātniece skaidro, kādas ir augu izcelsmes dzērienu īpašības un kāpēc tos vēlams iekļaut savā ēdienkartē.
30.jan 2020
Šodien klīnikā "Derma Clinic Rīga" bija iespēja klātienē iepazīt jaunāko tehnoloģiju un ādas diagnostikas procesu - pasaules līdera ādas audzēju diagnostikā FotoFinder ATBM Master pirmo iekārtu Baltijas valstīs.