Kādu uzturu izvēlēties, lai mazinātu risku infcēties ar Covid-19

© picture alliance / moodboard/SCANPIX/LETA

Krievijas dietologi atklājuši, ko būtu ieteicams ēst, lai stiprinātu imunitāti un nepieļautu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, ziņo Ren TV.

Dietologi uzsver, ka pandēmijas laikā nekādā gadījumā nebūtu ieteicams ievērot stingras diētas un ierobežot organisma funkcinošēnai svarīgu vielu uzņemšanu, lai nenovājinātu imunitāti un neinficētos ar Covid-19.
Ārste Jekaterina Burlajeva atgādināja, ka jebkura diēta vājina imunitāti un palielina organisma uzņēmību pret infekcijām. Viņa ieteica sekot līdzi uztura daudzveidībai.

Ārste dietoloģe Lidija Ionova uzsver, ka pandēmijas laikā ir svarīgi ēst daudz dārzeņu, jo tie satur maz kaloriju, bet pozitīvi ietekmē organismu.

Teju katru dienu ārste iesaka ēst visādu veidu kāpostus, tostarp galviņkāpostus, brokoļus un ziedkāpostus.

Tāpat ierobežotos daudzumos jāed augļi un ogas.

Organismam nāks par labu, ja cilvēks dienā apēdīs sešas karotes augu eļļas, vislabāk - linsēķļu eļļu. Tāpat jādzer daudz ūdens.

Svarīgākais