Šīs pankūkas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas un lieliski piemērotas rudenim. To gatavošanai izmanto svaigus ķirbjus un pilngraudu miltus, kas padara tās aromātiskas un sātīgas. Ar recepti dalās “Southern Living”.
Rudens ir laiks, kad brokastis kļūst par īstu siltuma un komforta brīdi. Šīs auzu pankūkas ar bumbieriem un kanēļa mērci ir veselīgs, gardš un ātri pagatavojams variants, kas ļauj izmantot vietējos augļus. Papildus siltums, ko sniedz kanēļa aromāts, palīdzēs pamosties un sagatavoties dienai. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Ir daudz pankūku recepšu, un katrai saimniecei noteikti ir sava slepenā recepte. Portāls “Express.co.uk” iesaka izmēģināt pankūku mīklai pievienot kādu pavisam neparastu sastāvdaļu - sidru.
Pētnieku grupa no Vašingtonas štata universitātes ir atradusi veidu, kā palielināt pankūku uzturvērtību. Lai to izdarītu, parastie rafinētie milti jāaizstāj ar pilngraudu analogiem: griķiem, kvinoju, prosu un pilngraudu.
ASV un citās zemēs, kur Ziemassvētkus sagaida 25.decembrī, ir brīnišķīga tradīcija - pēc dāvanu iesaiņošanas kopīgi gatavot pankūkas. Tradicionāli tās ir piparkūku pankūkas.
Ievārījums un svaigas ogas, protams, ir plāno pankūku klasika. Tomēr vienkāršais pankūkas pamats var kalpot visdažādākajām variācijām, iesaka "Rimi Gardēži".
Latvijas bērnu iemīļotākie ēdieni ir pankūkas (57%), saldumi(56%) un augļi (55%) - tas noskaidrots aptaujā, kas veikta veselīga uztura kustības "Ēstprieks" ietvaros*. Savukārt vismazāk iecienīti bērnu vidū ir zivju ēdieni un dārzeņi, un tas nereti rada vecākiem izaicinājumu iekļaut šīs ēdienu grupas atvašu ēdienkartē, lai nodrošinātu daudzveidīgu un veselīgu uzturu. Kā mainīt bērnu domas par dārzeņiem, padarot tos mazā ēdāja acīm pievilcīgākus, un kā padarīt bērnu iemīļotās pankūkas un saldumus veselībai draudzīgākus un uzturvielām bagātākus?
vismazāk iecienīti bērnu vidū ir zivju ēdieni un dārzeņi, un tas nereti rada vecākiem izaicinājumu iekļaut šīs ēdienu grupas atvašu ēdienkartē, lai nodrošinātu daudzveidīgu un veselīgu uzturu.
Pankūkas, kas labāk garšo aukstas nekā tikko ceptas. Tās labi sader gan ar ievārījumu, šokolādes vai karameļu mērci, gan arī ar sāļu pildījumu, salīdzinot ar tradicionālajām pankūkām ir tomēr figūrai nedaudz draudzīgākas.
Šādas gaisīgas un vieglas pankūkas var nobaudīt Japānas galvaspilsētā Tokijā. Pēdējo četru gadu laikā tās, bagātīgi aizdarītas ar sīrupu, krēmu, augļiem utt. kļuvušas par pilsētas apsēstību.
Beidzot atklātībā nākusi karalienes Elizabetes II iecienītāko pankūku recepte, vēsta "Daily Star". Iznākums esot pat tik garšīgs, ka par šo pankūku fanu kļuvis arī bijušais ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, kurš ar sievu Mārniju vizītē apciemoja Elizabeti, kad viņai bija tikai 34 gadi. Recepte aprakstīta vēstulē, ko karaliene sūtījusi prezidentam un 2013. gadā tā publicēta grāmatā.