Izcili gardas pankūkas “ar odziņu” un mājās gatavotu sīrupu, pievienojot mīklai neparastu sastāvdaļu

© unsplash.com

Ir daudz pankūku recepšu, un katrai saimniecei noteikti ir sava slepenā recepte. Portāls “Express.co.uk” iesaka izmēģināt pankūku mīklai pievienot kādu pavisam neparastu sastāvdaļu - sidru.

Portāla recepšu autori iesaka pievienos mīklai vienādu daudzumu piena un sidra. Kad mīkla ir sajaukta, jāpagaida 30 minūtes pirms cepšanas. Tas palīdzēs izveidot ļoti gludas tekstūras pankūkas, kurām būs patīkama, augļaina piegarša atkarībā no tā, kādu augļu sidru izmantosiet.

unsplash.com

Sastāvdaļas:

175 g miltu

Trīs lielas olas

200 ml piena

200 ml sidra

Šķipsniņa sāls

Eļļa vai kausēts sviests

Sīrupam:

50 ml sidra

Četras ēdamkarotes pūdercukura

unsplash.com

Pagatavošana:

Miltus un šķipsniņu sāls iesijā traukā un vidū izveido iedobi. Atsevišķā bļodā vai lielā krūzē sajauciet olas, pienu un sidru.

Ieberiet mitro maisījumu miltu vidū un sāciet maisīt, izmantojot rokas mikseri vai putojamo slotiņu. Turpiniet maisīt, līdz mīkla ir gluda un bez kunkuļiem, līdz tā sasniedz krējuma konsistencei.

Noliek malā uz 30 minūtēm.

Kamēr jūs gaidāt, varat pagatavot apelsīnu pankūku sīrupu - nelielā pannā pievienojiet 50 ml sidra un pūdercukuru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina un vāra uz lēnas uguns trīs minūtes. Novietojiet malā, līdz jūsu pankūkas ir gatavas.

Svarīgākais