Ir daudz pankūku recepšu, un katrai saimniecei noteikti ir sava slepenā recepte. Portāls “Express.co.uk” iesaka izmēģināt pankūku mīklai pievienot kādu pavisam neparastu sastāvdaļu - sidru.
Portāla recepšu autori iesaka pievienos mīklai vienādu daudzumu piena un sidra. Kad mīkla ir sajaukta, jāpagaida 30 minūtes pirms cepšanas. Tas palīdzēs izveidot ļoti gludas tekstūras pankūkas, kurām būs patīkama, augļaina piegarša atkarībā no tā, kādu augļu sidru izmantosiet.
Sastāvdaļas:
175 g miltu
Trīs lielas olas
200 ml piena
200 ml sidra
Šķipsniņa sāls
Eļļa vai kausēts sviests
Sīrupam:
50 ml sidra
Četras ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana:
Miltus un šķipsniņu sāls iesijā traukā un vidū izveido iedobi. Atsevišķā bļodā vai lielā krūzē sajauciet olas, pienu un sidru.
Ieberiet mitro maisījumu miltu vidū un sāciet maisīt, izmantojot rokas mikseri vai putojamo slotiņu. Turpiniet maisīt, līdz mīkla ir gluda un bez kunkuļiem, līdz tā sasniedz krējuma konsistencei.
Noliek malā uz 30 minūtēm.
Kamēr jūs gaidāt, varat pagatavot apelsīnu pankūku sīrupu - nelielā pannā pievienojiet 50 ml sidra un pūdercukuru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina un vāra uz lēnas uguns trīs minūtes. Novietojiet malā, līdz jūsu pankūkas ir gatavas.