Ķiploki

Vakar, 20:00
Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?
25.aug
Izrādās, ka ķiplokus var ne tikai ēst, bet likt arī zem spilvena. Bet kāpēc tas būtu jādara?
24.mai
Kā saasnojušie ķiploki atšķiras no parastajiem ķiplokiem un kā uzglabāt ķiplokus, lai samazinātu dīgšanas risku.
30.mar 2023
Noteikti šī ir mana mīļākā zupa, kaut arī zupas gatavoju salīdzinoši reti, bet šai konkurentu nav. Tā ir sildoša un sātīga un lutina ar savu bagātīgo garšu buķeti.
13.feb 2022
Salāti ar gurķiem un ķiplokiem palīdzot pazemināt asinsspiedienu, raksta hronika.info.
31.dec 2021
Gastroenterologi brīdinājuši, ka ķiploki, kas tiek uzskatīti par ļoti labvēlīgiem imūnsistēmai, var kaitēt organismam, piemēram, ja tos ēd neapstrādātus.
27.dec 2020
Ķiploki ir unikāls produkts, kam piemīt antibakteriālas un dezinficējošas īpašības. Tomēr ne viss ir tik vienkārši. Pastāv arī iespēja, ka šis produkts var pat kaitēt organismam, raksta "Podrobnosti".
2.jun 2020
Ķploks ir, nebaidīsiemies šī vārda, brīnumlīdzeklis, taču, kas notiks ar mūsu organismu, ja to ēdīsim katru dienu? Portāls "Brightside", atsaucoties uz neseniem pētījumiem, atklāj, kā ķiploks ietekmē mūsu organismu, ja to ēdam katru dienu.
6.apr 2020
Šobrīd kā vēl nekad ir svarīgi parūpēties par savu veselību un pavasaris ir lielisks laiks , lai to ļautu paveikt dažādiem garšaugiem. Uzzini, kurš garšaugs palīdzēs pret galvas sāpēm un depresiju, bet kurš stiprinās imūnsistēmu un atvieglos sāpes. "Brightside" atklāj garšaugu vērtīgās īpašības.
5.apr 2020
Antibiotiku galvenais uzdevums ir cīnīties ar baktērijām, kas izraisa dažādas slimības. Taču šādas antibakteriālās spējas piemīt arī dabiskiem produktiem, ne tikai krāsainajām tabletītēm, ko izraksta ārsti. Lūk, 7 iedarbīgākās un efektīvākās dabīgās antibiotikas.
21.okt 2019
Rudens ir laiks, kad īpaši pievēršam uzmanību savai imūnsistēmai. Viens no senākajiem un dabiskākajiem palīgiem parasti ir ķiploks. Ikviens, kurš ir izmantojis sabiedrisko transportu rudens sezonā zina, ka rīta ķiploku ēdāji tajā ir sajūtami jau pa gabalu. Lai specifiskās smakas dēļ nebūtu jāatsakās no veselīgā ķiploka, Lifehacks ienira interneta dzīlēs, meklējot veidus, kā cīnīties ar ķiploku smaku bez zobu tīrīšanas līdzekļiem.
20.okt 2019
Nav noslēpums, ka ķiploks ir veselīgs un jo īpaši tas jāēd rudenī, jo ķiploks pasargā pret vīrusiem. Taču, kā izrādās, ķiplokam ir vēl daudz labu īpašību, raksta "topnews.ru".
15.okt 2019
Šogad nav bijusi tā labākā ķiploku audzēšanas sezona. Ķiploku ražai šogad kaitējuši vairāki faktori, to vidū gan šai dārzeņu kultūrai nepiemērotie laika apstākļi, gan slimības. Lauksaimniecības eksperti pieļauj, ka šogad vietējā ķiploku raža veikalos varētu beigties ātrāk nekā citus gadus.
6.okt 2019
Sagatavo pats!
24.jun 2019
Internetā cilvēkus pārsteidzis video, kurā parādīts, kā pāris sekunžu laikā iespējams bez piepūles notīrīt ķiploku.
18.jan 2019
Ķiploks ir produkts, kas bieži saistās ar gripas laiku. Šajā sīpolaugā dabai ir izdevies cieši savīt tīkamo un netīkamo – garšu un specifisko aromātu, kas daļai cilvēku šķiet nepieņemams. Bet par apkārtējo reakciju var neraizēties, ja priekšā brīvdienas, kad uz atbildīgiem pasākumiem nav jāiet.
16.okt 2018
Pēdējās divas sezonas nav bijušas labvēlīgas ķiploku audzēšanai. Pārmērīgs mitrums un sausums nav ķiploku stihija. Iepriekšējā gadā daudzviet ķiploki sapuva, bet šogad mitruma trūkuma dēļ galviņas bija pavisam sīkas.
17.okt 2017
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra dārzkopji norāda, - ar stādīšanu pārsteigties nevajag, ķiplokam jāpaspēj iesakņoties, bet - ne uzsākt augšanu.
16.sep 2017
Ir cil­vē­ki, ku­riem pa­tīk, ka ēdie­na garš­u un smar­žu ba­gā­ti­na aro­mā­tis­kā garš­vie­la – ķip­loks, bet ci­ti par tā pie­vie­no­ša­nu mal­tī­tei pa­už ne­pa­ti­ku. Ķip­loks ir ve­se­līgs, vie­na tā gal­vi­ņa sa­tur 4 ka­lo­ri­jas, bet ne­sa­tur tau­kus un ogļ­hid­rā­tus. Sērs, kas ir šī pro­duk­ta sa­stā­vā un pie­šķir spe­ci­fis­ku, asu aro­mā­tu, ma­zi­na kai­tī­gā ho­les­te­rī­na dau­dzu­mu, pa­ze­mi­na asins­spie­die­nu un ma­zi­na ris­ku sa­slimt ar kuņ­ģa un res­nās zar­nas vē­zi.
29.jun 2016
Vakar, 28. jūnijā, pēc pulksten 16.00 kāda sieviete rosījās pa savu dzīvokli Rīgā, Brīvības gatvē. Sieviete izdzirdēja troksni, kas nāca no mājas bēniņiem, kur glabājās viņas velosipēds. Tomēr viņa nepievērsa troksnim uzmanību un turpināja rosīties, ziņo Valsts policija.