Pārtikas eksperti atklāj, kur nekādā gadījumā nevajadzētu uzglabāt ķiplokus

© unsplash.com

Pārtikas eksperti atklāj, kur nevajadzētu uzglabāt svaigus ķiplokus, lai tie nezaudētu savu uzturvērtību un garšu, raksta "Daily Star".

Ķiploks ir viens no populārākajiem garšaugiem, kas tiek izmantots daudzu gardu ēdienu pagatavošanā.

Lai ķiploki nezaudētu savas vērtīgās īpašības, tos ieteicams uzglabāt pareizi.

Kornela universitātes pētnieki norāda: "Svaigu ķiploku uzglabāšana ledusskapī nav laba ideja."

Ķiploki ledusskapī sāks ātrāk dīgt un aukstumā tie var zaudēt savas labās īpašības, kā arī, iespējams, garšu.

Pārtikas eksperti iesaka ķiplokus uzglabāt no 15,5oC līdz 18oC temperatūrā, prom no tiešiem saules stariem, papīra maisiņā vai grozā.

Svarīgākais