Kafija

11.apr 2021
Nav noslēpums, ka melna kafija bez piedevām no rīta var ne tikai palīdzēt mums kļūt mundrākiem bet arī uzlabot metabolismu. Ir pavisam vienkāršs triks, kā kafiju padarīt saldāku bez cukura palīdzības, raksta "newsyou.info".
4.apr 2021
Garšas nianses, tāpat kā daudzas citas lietas, ko novērtējam ar maņām, ir subjektīvi vērtējams lielums.
4.apr 2021
Maskavas Veselības departamenta galvenā uztura speciāliste Antoņina Starodubova pastāstījusi, cik daudz kafijas dienā cilvēks var dzert, lai nekaitētu veselībai, raksta RIA Novosti.
26.mar 2021
Uztura speciāliste Vera Palamari portālam "Medicina 2.0" atklājusi, ar kādiem produktiem kopā nevajadzētu lietot kafiju.
21.mar 2021
Uztura speciāliste Nurija Dianova atklājusi, ka atdzisusi kafija var kaitēt veselībai, ziņo "lenta.ru".
14.mar 2021
Sena turkiem piedēvēta paruna vēstī, ka kafijai jābūt melnai kā elle un saldai kā mīlestība. Acīmredzot senos laikos, tāpat kā mūsdienās, netrūka ne rūgtas, ne saldas kafijas piekritēju.
13.mar 2021
Krievu ārsts, kardiologs Aleksandrs Mjasņikovs televīzijā atklājis, kuru slimību laikā ir lietderīgi dzert kafiju, raksta "newsyou. info".
22.feb 2021
Ārsti kategoriski neiesaka dzert stipru kafiju vai tēju no rīta tukšā dūšā, jo tādejādi iespējams kaitēt organismam, raksta "rsute.ru".
20.feb 2021
Kafiju dzeram, lai baudītu tās garšu, priecātos par rituālu un iegūtu rītos vai pēcpusdienās tik ļoti nepieciešamo enerģijas lādiņu. Iespējams, daudzi ir iegādājušies kafijas automātus, dzirnaviņas vai piederumus, kas padara pagatavoto kafiju nemainīgi izcilu katru rītu. Taču mēdz gadīties situācijas, piemēram, pārgājiens vai ciemošanās pie tuviniekiem, kad piederumu nav pa rokai, taču pie lieliskas kafijas ir pierasts. Vai maz ir iespējams pagatavot lielisku kafiju bez īpašām palīgierīcēm? Noteikti, taču ir vērts atcerēties pāris nianšu, lai sasniegtu vēlamo rezultātu, ir pārliecināts  barista Raimonds Zadvornovs.
12.jan 2021
Cilvēka organisms sastāv aptuveni no 60% ūdens. Tādēļ regulāra un pietiekama ūdens uzņemšana ir nepieciešama, lai organismā nodrošinātu homeostāzi jeb iekšējās vides nemainīgumu.
29.dec 2020
Kofeīns uzlabo garastāvokli un rada enerģiju. Rīts bez kofeīna daudziem nav iedomājams. Minhenes Klīniskās toksikoloģijas un saindēšanās centra galvenais ārsts Florians Aijers ir atklājis, kā noteikt, vai Jums ir vai nav kofeīna atkarība, raksta "medikforum.ru".
28.dec 2020
Iestājoties vēsam laikam, daudzi meklē siltumu un uzmundrinājumu siltā zupā un karstos dzērienos. Kaut arī sabiedrībā valda dažādi mīti par pārtikas produktu spēju paaugstināt cilvēka ķermeņa temperatūru, zinātnieki ir pierādījuši, ka dažiem produktiem tas patiešām ir pa spēkam. Vai kafija spēj sasildīt – stāsta eksperte Edīte Vimba.
21.dec 2020
Gada pēdējās nedēļas un jauna gada sākums jau izsenis ir vispiemērotākais laiks nākotnes pareģošanai, kad cilvēki mēģina pavērt noslēpumainības priekškaru un ielūkoties nezināmajā, ko nesīs nākamais gads. Kafijai dažādos zīlēšanas rituālos ir gadsimtiem senas, bagātīgas tradīcijas.
20.dec 2020
Kā pielietot kafijas biezumus dārzkopībā - tāds bija Nacionālā botāniskā dārza (NBD) un Paulig Coffee Latvia 2019.gadā uzsākto pētījumu mērķis. Otrajā 2020.gada sezonā akcents tika likts uz kafijas iestrādi kompostā un rezultāti ir iepriecinoši!
13.dec 2020
Čehijas valdība koronavīrusa izplatības apturēšanai aizliegusi tirgot kafiju līdzņemšanai, izraisot pilsoņu sašutumu.
6.nov 2020
Daudz no mums ik rītu sāk ar karsti kūpošu kafijas tasi. Malks kafijas mums palīdz atmosties un justies mundrākiem. Lai arī ikkatrs zina, ka kafija palīdz mums būt enerģiskākiem, taču tās lietošana sniedz mums daudz vairāk labumu nekā tikai enerģiju.
25.okt 2020
Rīta kafijas tasei būšot daudz lielāks efekts, ja tā tiks malkota noteiktā diennakts laikā, apgalvo veselības eksperte Šerija Rosa portālā "The Health".
4.okt 2020
Aptaujā* noskaidrots – kamēr tikai nepilni 3% kafijas cienītāju visā pasaulē iegādājas kafiju savās līdzi paņemtajās krūzēs**, Latvijā šādu iespēju izmanto katrs piektais iedzīvotājs, un tikpat daudzi to labprāt izmēģinātu, kaut arī pašlaik šādu paradumu nepiekopj. Galvenais iemesls, kāpēc iedzīvotāji kafijas dzērienus pilda savās krūzēs vai termokrūzēs, ir vēlme atbalstīt dabai draudzīgu dzīvesveidu, samazinot vienreiz lietojamā iepakojuma patēriņu.
18.sep 2020
Kafijas pupiņas tikai pirmajā acu uzmetienā šķiet vienādas – mazas, brūnas un cietas. Katra grauzdējuma, izmēra vai aromāta nianse var padarīt jūsu dzērienu neaizmirstami gardu vai pilnīgi nebaudāmu. Kā pazīt un izvēlēties labu kafijas pupiņu, stāsta barista Gatis Silenieks.
13.sep 2020
Pēdējo sešu mēnešu notikumi ir būtiski ietekmējuši cilvēku dzīvi, taču iedzīvotāji nav atteikušies no kafijas dzeršanas prieka mājās. Izvēlējies piemērotus kafijas pagatavošanas rīkus un kvalitatīvu kafiju, ikviens var baudīt tasi ideāla kapučīno, stipra espresso vai aukstās kafijas.