Kāpēc kafijai jāpievieno lauru lapa? Šāds dzēriens dara brīnumus

© Depositphotos

Daudzi cilvēki labprātāk dzer kafiju ar garšvielām, izmantojot kanēli, vaniļu, krustnagliņas vai, piemēram, kardamonu. Taču ne visi zina, ka uzmundrinošajam dzērienam var pievienot arī lauru lapu.

Lielākajai daļai no mums šī garšviela asociējas ar ēdiena gatavošanu, taču patiesībā tās izmantojuma klāsts ir daudz plašāks, nekā varētu šķist.

Kafijas gadījumā lauru lapas padara dzēriena garšu pikantu un daudzšķautņainu, uzlabojot tā garšas bagātību. Turklāt lauru lapa kafijā ir ne tikai garšai, bet arī veselībai.

Šī garšviela spēj izdalīt noderīgas vielas šķidrumā, kurā tā atrodas. Jo īpaši lauru lapa palīdzēs cīnīties ar nogurumu, lieliski kalpos kā antidepresants un uzlabos psiholoģisko stāvokli.

Svarīgākais