Var gadīties, ka kafija ir atdzisusi un kļuvusi auksta – taču labāk dzērienu nesildīt mikroviļņu krāsnī. Un tā var gadīties, ka tikko pagatavota kafijas tase pēc dažām stundām auksta un neskarta stāv uz galda.
Vai var vienkārši uzsildīt dzērienu mikroviļņu krāsnī?
Melnu kafiju var droši uzsildīt mikroviļņu krāsnī. Tomēr garša cieš. Kafija, kas iepriekš smaržoja pēc riekstiem un šokolādes, pēc karsēšanas mikroviļņu krāsnī bieži ir tikai rūgta un skāba. Skaistā smarža lielākoties ir pazudusi.
Kādreiz bija ierasta prakse gatavot kafiju no rītiem. Tad tā stāvēja uz sildošas pamatnes līdz vakaram. Ikviens, kurš vēlā pēcpusdienā vēlējās baudīt kafiju, parasti dzēra rūgtu dzērienu, raksta bunte.de. Tāda pati garša būs, ja sildīsiet kafiju mikroviļņu krāsnī.
Lietas ir nedaudz citādākas, ja vēlas kafiju ar pienu vai krējumu. Ja šāds dzēriens bez uzraudzības nosēžas krūzē pārāk ilgi, var veidoties bīstami mikrobi, kas sliktākajā gadījumā var izraisīt sliktu dūšu vai sāpes vēderā.
Latte macchiato vai kapučīno cienītājiem vajadzētu veltīt laiku jaunas kafijas pagatavošanai, ja dzēriens ir pārāk ilgi stāvējis aizmirsts.
Kafija ar pienu vai krējumu jāizmet, vēlākais, pēc divām stundām.