Pēc senas pavārgrāmatas receptes Kandavas amatniecības centrā ikvienam pagatavos smaržīgu ozolzīļu kafiju. Šogad raža ir tik laba, ka centram jāsauc palīgspēki zīļu lobīšanā, vēsta TV3 raidījums ”900 sekundes”.
Lielbritānijas Nacionālais veselības dienesta darbinieks sociālajos tīklos pastāstīja par kafijas bīstamību no rīta. Viņa vietnē TikTok publicēto video pamanīja The Sun žurnālisti.
Slavenais pianists Vestards Šimkus viesojās raidījumā “Daudz laimes, jubilār!”, kurā stāstīja par savām bērnības gaitām, kā arī par ikdienu pandēmijas laikā.
Atkarība no kofeīna rodoties daudz vieglāk nekā domājam. Ja atpazīsti šīs piecas pazīmes savā ikdienā, iespējams, ir pienācis laiks apstāties un samazināt izdzertās kafijas daudzumus.
Sekojot baristu trendiem pasaulē, iesakām izmēģināt kādu no četriem kafijas dzērieniem ar rudens garšu, lai ikdienišķo kafijas baudīšanu padarītu interesantāku.
Tase gardas kafijas ir ikdienas rituāls daudziem cilvēkiem. Kas tik laika gaitā nav izdomāts, lai pagatvotu kafijas dzērienu. Sākot no tā, ka vienu, divas karotes maltas vai šķīstošas kafijas aplejam ar karstu ūdeni un beidzot ar visdažādākajiem kafijas automātiem, kafijas kapsulām ar dažādām garšām un piena putotājiem, lai iegūtu to ideālo dzērienu. Taču tas, ka "pie rokas" nav kafijas automāta vai piena putotāja, nenozīmē, ka vienīgais variants ir melna kafija.
Liela daļa cilvēku nespēj iedomāties dienu bez kafijas tases. Ikkatrs var atrast sev piemērotu kafijas veidu, jo pastāv tik daudz un dažādas garšas variācijas.
Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.
Ja vari izdzert dienā vairākus dzērienus ar kofeīnu un tāpat nejust enerģijas pieplūdumu, iespējams, tev ir kofeīna tolerance, ka ierobežo vai pilnība bloķē kofeīna iedarbības sajušanu. "Insider" nosaucis trīs iespējamos iemeslus, kāpēc nejūti kofeīna iedarbību.
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.
Uztura speciāliste Margarita Koroļeva atklājusi ideālo laiku kafijas dzeršanai. Šo dzērienu nevajadzētu lietot tieši pirms vai pēc ēdienreizes, vēsta "lenta.ru".