Saldākai dzīvei - ieguvumi, dzerot kafiju ar medu

© Pixabay.com

Kafiju var lietot kopā ar daudziem saldinātājiem - ar cukuru, krējumu, pienu, sīrupu un arī ar medu. Medus ir dabisks saldinātājs, kas dod daudz ieguvumu veselībai, esot garšīga un barojoša alternatīva cukuram. Pētījumi liecina, ka medum piemīt pretmikrobu un īpašības, turklāt to lieto arī, lai ārstētu rīkles infekcijas, nogurumu, aizcietējumus un reiboni. Arī jūs varat padarīt savu kafijas tasi veselīgāku un garšīgāku, pievienojot medu, raksta “redcliffelabs.com”.

Kafija ar medu ir lielisks veselīgā un saldā apvienojums - šī kombinācija piedāvā unikālu saldu garšu. Lai gan lielākā daļa cilvēku izmanto cukuru vai citus alternatīvus mākslīgos saldinātājus, lai saldinātu kafiju, medus var kalpot kā veselīgs, garšīgs aizstājējs, kas sniegs jums vēlamo papildu saldumu.

unsplash.com

Ja esat kafijas cienītājs un vēlaties mazliet parūpēties par savu veselību, kafijas tasītē cukuru aizstājiet ar medu. Tiesa gan, runājot par kalorijām, jāņem vērā, ka medū ir vairāk kaloriju nekā cukurā - viena ēdamkarote medus satur 64 kalorijas, bet cukurs - 49. Jāpatur prātā arī tas, ka medus ir saldāks par cukuru, un jāizmanto mazliet mazāk saldinātāja, lai iegūtu jums vēlamo garšu.

Medus piešķirs kafijai jaunas garšas un uzlabo tās aromātu. Tas tiek izmantots ne tikai kā saldinātājs, bet arī potenciāli bagātina jūsu krūzi ar daudziem slēptiem ieguvumiem veselībai, piemēram, medus ir antioksidantu spēkstacija - medus un kafija ir pildīti ar antioksidantiem, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un aizsargā jūsu šūnas no bojājumiem.

unsplash.com

Medus ir arī dabisks enerģijas uzlabotājs, veicina gremošanas veselību, ir noderīgs kaklam - ja jūtat diskomfortu, klepus vai sāpes kaklā. Tam ir nomierinošas īpašības un tas palieliniet imunitāti - medus ir bagāts ar C vitamīnu un citām uzturvielām, kas atbalsta veselīgu imūnsistēmu. Medum ir arī zemāks glikēmiskais indekss nekā cukuram, kas lēnām paaugstina cukura līmeni asinīs. Tas var būt noderīgi cilvēkiem ar cukura diabētu vai tiem, kuri ir jutīgi pret cukura līmeņa svārstībām. Tomēr vienmēr atcerieties, ka galvenais ir mērenība, un jebkura saldinātāja pārmērīgs patēriņš joprojām var ietekmēt cukura līmeni asinīs.

Medus arī veicina miegu - lai gan kafija ir pazīstama ar to, ka tā ir pretrunā ar miegu, medum piemīt nomierinošas īpašības, kas veicina relaksāciju, un tam ir antibakteriālas īpašības.

unsplash.com

Ja nekad neesat mēģinājis kafiju ar medu, izmēģiniet šo vienkāršo recepti.

Nepieciešamās sastāvdaļas -

Kafija (pēc jūsu vēlamā stipruma un daudzuma, tomēr jāņem vērā, ka medus, pievienojot to kafijai, kuru pagatavo krūzītē, tas var saķept kopā ar kafijas biezumiem, tāpēc svarīgi izmantot kafiju no kafijas automātā vai arī kafiju izkāst caur filtru);

Medus - 1 tējkarote vai pēc jūsu vēlmes, ja vēlaties saldāku dzērienu;

Pēc izvēles: piens vai krējums;

Kanēlis, muskatrieksts, vaniļas ekstrakts.

Svarīgi! Medu nedrīkst pievienot verdošam dzērienam - vienmēr pagaidiet, līdz dzēriens mazliet atdziest, pirms pievienot medu.

Dzīvesstils

Stīvs Džobss ticēja darbinieku pašpārvaldes spēkam un padarīja to par vienu no principiem, kas noteica vadību uzņēmumā “Apple”. Viņa filosofijas pamatā bija ideja, ka gudri, radoši un motivēti cilvēki vislabāk darbojas, ja viņiem uzticas un ļauj strādāt autonomi, raksta “Inc.com”.

Svarīgākais