Kafija

13.okt 2019
Kas iznāk no ķirbja un kafijas pupiņas dueta? Vai eksotiskais mango var papildināt iecienīto karsto šokolādi? Un kā senas Eiropas tradīcijas rod jaunas izpausmes kafijas krūzē? No 7. oktobra “Narvesen” tirdzniecības vietās pieejami jauni, oriģināli karstie dzērieni sildošiem, pikantiem un aizraujošiem garšas piedzīvojumiem. Kādas tad ir rudens garšu tendences karstajos dzērienos?
5.okt 2019
Latvijā 91,5% aptaujāto iedzīvotāju kafiju dzer katru dienu, liecina veikalu tīkla "top!" aptauja par iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumiem.
1.okt 2019
Suminot Starptautisko kafijas dienu, Vietējais veikalu tīkls “top!” veica aptauju par kafijas dzeršanas paradumiem. 91% Latvijas iedzīvotāju ikdienā dzer kafiju un galvenais iemesls ir tieši kafijas garša, nevis enerģijas vai možuma sajūtas uzturēšana. Iecienītākais kafijas veids – maltā kafija, to izdzerot vismaz 2 krūzītes dienas laikā.
25.sep 2019
Kafija noteikti ir viens no iecienītākajiem rīta dzērieniem, kas palīdz atmosties. Taču kafijas izvēle neaprobežojas vien ar kafijas pupiņu šķirnēm. Izrādās, ka gardu kafiju iespējams pagatavot arī no ozolzīlēm.
25.sep 2019
"Lai gan rīt Kurtiņam ir vārda dieniņa - teikšu godīgi kā nu ir.... svētku sajūta ir 0," ierakstu Facebook iesāk kafijas namiņa "Kurts" veidotāji Ketija un Ēriks Karlsoni, kuri nolēmuši namiņu slēgt.
14.sep 2019
Lai gan Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku klasiskiem kafijas dzērieniem, taču plašs eksotisku nosaukumu klāsts kafijas tirdzniecības vietās nevienu vairs neizbrīna. 
11.sep 2019
Līdzās citiem uztura plāniem pastāv arī kafijas diēta, kas iesaka katru dienu izdzert vismaz trīs krūzītes viegla grauzdējuma kafijas, lai uzņemtu tajā esošos antioksidantus, raksta Health.
9.aug 2019
Kāds pircējs sūkstās, ka par kāda pasākuma laikā Vecrīgā pasūtītu kafijas glāzi samaksājis krietnu naudas summu.
27.jūl 2019
Kafijas kultūras ziņā Eiropas lielpilsētas - Londona, Amsterdama - Latvijai ir soli priekšā un tur plašā sabiedrībā ir pašsaprotama, piemēram, specialty jeb īpašas kvalitātes kafijas baudīšana, ko pie mums piekopj vien šaurs interesentu loks. Savukārt attiecībā uz alternatīvajiem pieniem esam tikpat spēcīgi. Mēs labprāt baudām kafiju ar pienu, kas nesatur laktozi vai ir gatavots no dažādiem riekstiem, sēklām un graudaugiem. Kuri alternatīvie pieni vislabāk sader ar kafiju un kādas tendences virmo kafijas pasaulē, skaidro “Narvesen kafijas kluba” eksperti Edīte Vimba un Rihards Saksons.
24.jūl 2019
Lai augi mājās un dārzā augtu labāk, to augsnes mēslošanai lieliski noderēs tādi pazīstami produkti kā olas, banāni, kafija un tēja, vēsta "Natural Ways".
13.jūl 2019
Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā spilgtus, neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Taču vēl joprojām ne viens vien kafijas automāta vai baristas priekšā samulst, ieraugot plašo piedāvājumu, kur dominē nosaukumi itāļu valodā. Americano, Caffe Latte, Capuccino, Flat White, Mochachino – kas slēpjas zem biežāk sastopamajiem kafijas dzērienu veidiem un kā neapjukt kafijas izvēles priekšā, atklāj “Narvesen Kafijas kluba” eksperts, barista Gatis Silenieks.
9.jūl 2019
Iespējams, ka visai drīz tiks ieviesta skaidrība un sniegti kompetenti padomi, kā optimāli izmantot kafijas biezumus savos dārzos un ražotnēs.  Pavasarī  Paulig Coffe Latvia sadarbībā ar Nacionālā botāniskā dārza Salaspils zinātniekiem uzsāka unikālu pētījumu par kafijas izmantošanu augkopībā. Un lai arī rezultātu zinātniskais apkopojums tiks prezentēts vēlā rudenī un arī nākamajā gadā, šobrīd  pirmie novērojumi jau ļauj izdarīt svarīgus secinājumus, kas noteikti noderēs dārzkopjiem.
8.jūl 2019
Pērn Latvijā kafiju ik dienas dzēra 80,8% iedzīvotāju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījums par 2018.gadu.
10.jun 2019
Rīts bez kafijas dzeršanas daudziem nav iedomājams – vieniem tas ir rituāls, citiem – nepieciešamība, vēl citiem – vienkārši ieradums. Ja nu šķiet, ka tikai kafija «var atvērt acis», lai gan prāts saka, ka veselībai šis dzēriens nav īsti labs, ir vērts izmēģināt citus iedarbīgus un nekaitīgus palīglīdzekļus.
30.mai 2019
27. maijā ar svinīgu Zinātnes dobes atklāšanu Nacionālajā Botāniskajā dārzā (Salaspils) tika uzsākts līdz šim nebijis pētījums par kafijas biezumu izmantošanu augsnes auglības uzlabošanā, to ietekmi uz augu ražīgumu, iespējamo cīņu ar kaitēkļiem. Projekta iniciators Paulig Coffee Latvia to realizē sadarbībā ar Nacionālā Botāniskā dārza zinātniekiem un vides apsaimniekošanas uzņēmumu „Eco Baltia vide”.
25.mai 2019
Ne vien pasaules, bet arī Latvijas mākslinieki bieži vien nav vairījušies runāt par savām tumšākajām pusēm. Tiesa, ja šoreiz varētu šķist, ka virsrakstā pieminētā Lindas Leen atkarība, iespējams, ir kas briesmīgs, tad jāsaka, ka ar šādu "atkarību", iespējams cīnās daudzi.
29.apr 2019
Kafijas krūze lielai daļai strādājošo ir vitāli nepieciešama rīta žāvu atgaiņāšanai – tā mūs “ceļ” no rītiem, uztur modrus dienā un palīdz sakoncentrēties darba dienas izskaņā. Ik dienas kā darba devēju, tā darbinieku roka stiepjas pēc kāda kofeīna bagāta dzēriena, lai uzlabotu noskaņojumu un celtu enerģijas līmeni. Ne mazāk svarīgi, 70% kafijas cienītāju ir pārliecināti, ka atteikšanās no kafijas noteikti ietekmētu viņu darba spējas, liecina Narvesen apkopotie pētījumi , kas analizē kafijas spēju stimulēt darba un prāta spējas.
28.feb 2019
Kā liecina Starptautiskās Kafijas organizācijas dati 2018. gadā ir bijis rekordliels kafijas patēriņš - pārdošanas pieaugums + 4.8% Zīmīga tendence – īpaša uzmanība produktiem ar marķējuma zīmi “100% Ilgtspējīga kafija. Pārbaudīts.”. Tāpat konstatēts, ka ar šā dzēriena lietošanu mūsdienu urbānajā vidē saistīti jauni kultūrvides trendi un sabiedriskas aktivitātes.
25.feb 2019
Kad kafija ir izdzerta, kafijas biezumi pārsvarā tiek aizskaloti kanalizācijā vai izmesti miskastē. Taču arī izlietotus kafijas biezumus var izmantot otrreiz, iesaka kafijas eksperts Gatis Zēmanis.