Atklāts, cikos no rīta vislabāk dzert kafiju

© unsplash.com

Daudzi cilvēki nespēj iedomāties sākt savu dienu bez karsti kūpošas kafijas. Bet vai ir kāds konkrēts laiks, kad dzert kafiju, lai gūtu vislielāko labumu un būtu enerģijas pilni?

Neirozinātnieks Endrū Hūbermens iesaka dzert kafiju aptuveni pusotru stundu līdz divām stundām pēc pamošanās, lai no kafijas gūtu vislielāko labumu, raksta "Fortune Well".

Hūbermans norāda, ka adenozīns, ķīmiskā viela, kas liek cilvēkiem justies nogurušiem, uzkrājas pēc pamošanās. Tāpēc lielāko labumu no kofeīna saturošu dzērienu lietošana gūsiet kādu laiku pēc pamošanās.

Tikmēr Klīvlendas klīnikas eksperti ir pārliecināti, ka labākais laiks, kad dzert kafiju ir laika posmā no plkst. 9.30 līdz 11.00.

Kofeīna iedarbības intensitāte var būt atkarīga no dienas laika, kad to lietojat, ķermeņa diennakts ritma un dabiskā ķermeņa pulksteņa, kas signalizē, kad pienācis laiks gulēt un celties.

Eksperti norāda, ka pēdējo kafijas tasi ieteicams dzert aptuveni sešas līdz astoņas stundas pirms plānotās gulētiešanas, lai neietekmētu miega kvalitāti.

Svarīgākais