Kafijas veids, kas no sejas izdzēsīs grumbas

© Foto: depositphotos.com

Kādi tik triki un varoņdarbi sievietēm ir jāpiedzīvo, lai izskatītos jaunākas! Kurš gan vēlas novecot? Lielākā daļa pretnovecošanās procedūru, maigi izsakoties, ir dārgas. Taču ir arī demokrātiskāki varianti.

Ja garšo kafija, tad ir paveicies. Izrādās, ka šim populārajam dzērienam papildu daudzajiem iepriekš zināmajiem ieguvumiem ir vēl viena svarīga priekšrocība.

Saskaņā ar jaunu pētījumu, kur piedalījās vairāk nekā 16 tūkstoši eiropiešu, šis dzēriens palīdz saglabāt jauneklīgu ādu un palēnina novecošanās pazīmju parādīšanos uz sejas. Pētījuma rezultāti tika publicēti “Journal of Cosmetic Dermatology”.

Foto: pixabay.com

Pēc pētnieku domām, šāds pretnovecošanās efekts varētu būt saistīts ar grauzdētā kafijā esošajām vielām - polifenoliem. Tie var uzlabot ādas elastību un veicina mitrināšanu, palēninot grumbu un citu novecošanās pazīmju parādīšanos.

"Šķiet, ka burvība patiešām slēpjas antioksidantos, īpaši polifenolos, piemēram, hlorogēnā skābe. Šie savienojumi, iespējams, ir dzinējspēks pretnovecošanās efektiem, ko novēro kafijas dzērājiem,” “Verywell Health” citē Hannu Kopelmani, dermatologu un osteopātijas ārstu no Ņūdžersijas (ASV).

Foto: pixabay.com

Speciālisti skaidro, ka nozīme ir arī grauzdētās kafijas veidam, jo ​​polifenoli ir jutīgi pret augstām temperatūrām. Tāpēc gaišāka grauzdēšana var būt veselīgāka ādas veselībai nekā tumša grauzdēšana: tā saglabā vairāk polifenolu.

Tomēr nevajadzētu dzert kafiju ar spaiņiem, lai iegūtu atjaunojošu efektu - tas var radīt nopietnas veselības problēmas. Ārsti un zinātnieki piebilst, ka galvenais, lai gūtu labumu no iecienītākā dzēriena, ir mērenība un regulāra lietošana.

Saskaņā ar Hannas Kopelmanes teikto, lai iegūtu visas anti-novecošanās dzēriena priekšrocības, pietiek ar 2-3 mazām kafijas tasītēm dienā. Taču cukura un krējuma pievienošana nav vēlama, jo tas var pasliktināt labvēlīgo efektu.

Uzlabo personīgo dzīvi

Foto: pixabay.com

Pēc ārstu domām, kafija var uzlabot sieviešu orgasmu un paaugstināt seksuālās vēlmes līmeni. Fakts ir tāds, ka cilvēku uzbudinājums lielā mērā ir atkarīgs no asiņu daudzuma, kas plūst uz dzimumorgāniem, un kofeīns tikai paplašina asinsvadus. Tiesa, zinātnieki pārbaudīja šo teoriju ar grauzējiem, taču viss izdevās, kā vajadzētu: mātītes kļuva pievilcīgākas tēviņiem un seksuāli aktīvākas. Tāpēc iespējams, ka tas līdzīgi darbojas arī cilvēkiem.

Turklāt laba kafija ietekmē emocionālo stāvokli un uzlabo garastāvokli, kas vienmēr ir svarīgi romantiskās attiecībās.

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Svara zaudēšanas atslēga ir kaloriju deficīts, bet diemžēl vienkārši nav cita veida, kā zaudēt šīs papildu kilogramus. Tomēr ir daži noslēpumi, kas ļaus sadedzināt vairāk kaloriju nekā parasti. Uzdevums jāveic radoši!