Kad vislabāk dzert kafiju? Eksperts nosauc precīzu laiku pirmajai tasei

© Egons Ansbergs/F64

Eksperts noskaidrojis optimālo laiku rīta kafijas dzeršanai. "Express" raksta, ka kafijas dzeršana uzreiz pēc pamošanās nav tā labākā doma.

Kompānijas "Happy Beds" izpilddirektors Rekss Isaps iesaka nedzert kafiju pirmajā stundā pēc pamošanās un iesaka pagaidīt tieši līdz pulksten 8.33, lai iedzertu pirmo malku.

"Runājot par ideālo laiku pirmās kafijas iedzeršanai, mēs mēdzam sniegties pēc tējkannas, tiklīdz pamostamies. Tomēr ideālā gadījumā mums vajadzētu pagaidīt stundu pēc pamošanās, lai patiešām sajustu kafijas labvēlīgo ietekmi," sacīja Isaps.

Pēc viņa teiktā, tas viss ir saistīts ar hormoniem, ko ražo mūsu organisms.

"Kad mēs mostamies, kortizola līmenis ir visaugstākajā līmenī. Kortizols, kas ir saistīts ar stresu, palielina modrības līmeni. Tā kofeīna lietošana laikā, kad kortizola līmenis jau tāpat ir augsts, var darboties pret to vai pat palīdzēt attīstīt kofeīna toleranci un pat fizisku atkarību," pauž eksperts.

Tiek atzīmēts, ka, lai noteiktu ideālo laiku pirmajai kafijas tasei, par pamatu ņemts Lielbritānijas iedzīvotāju dzīvesveids, kur vidusmēra cilvēks mostas pulksten 7.33.

Svarīgākais