Kafija

13.dec 2020
Čehijas valdība koronavīrusa izplatības apturēšanai aizliegusi tirgot kafiju līdzņemšanai, izraisot pilsoņu sašutumu.
6.nov 2020
Daudz no mums ik rītu sāk ar karsti kūpošu kafijas tasi. Malks kafijas mums palīdz atmosties un justies mundrākiem. Lai arī ikkatrs zina, ka kafija palīdz mums būt enerģiskākiem, taču tās lietošana sniedz mums daudz vairāk labumu nekā tikai enerģiju.
25.okt 2020
Rīta kafijas tasei būšot daudz lielāks efekts, ja tā tiks malkota noteiktā diennakts laikā, apgalvo veselības eksperte Šerija Rosa portālā "The Health".
4.okt 2020
Aptaujā* noskaidrots – kamēr tikai nepilni 3% kafijas cienītāju visā pasaulē iegādājas kafiju savās līdzi paņemtajās krūzēs**, Latvijā šādu iespēju izmanto katrs piektais iedzīvotājs, un tikpat daudzi to labprāt izmēģinātu, kaut arī pašlaik šādu paradumu nepiekopj. Galvenais iemesls, kāpēc iedzīvotāji kafijas dzērienus pilda savās krūzēs vai termokrūzēs, ir vēlme atbalstīt dabai draudzīgu dzīvesveidu, samazinot vienreiz lietojamā iepakojuma patēriņu.
18.sep 2020
Kafijas pupiņas tikai pirmajā acu uzmetienā šķiet vienādas – mazas, brūnas un cietas. Katra grauzdējuma, izmēra vai aromāta nianse var padarīt jūsu dzērienu neaizmirstami gardu vai pilnīgi nebaudāmu. Kā pazīt un izvēlēties labu kafijas pupiņu, stāsta barista Gatis Silenieks.
13.sep 2020
Pēdējo sešu mēnešu notikumi ir būtiski ietekmējuši cilvēku dzīvi, taču iedzīvotāji nav atteikušies no kafijas dzeršanas prieka mājās. Izvēlējies piemērotus kafijas pagatavošanas rīkus un kvalitatīvu kafiju, ikviens var baudīt tasi ideāla kapučīno, stipra espresso vai aukstās kafijas.
31.aug 2020
Kafijai piemīt daudz labu īpašību, bet bez pozitīvās ietekmes ir arī dažas negatīvas puses, par kurām ikvienam būtu jāzina.
30.aug 2020
Kafijas dzeršanai ir dažādi iemesli: kādam tīkama šķiet tās garša, cits labprāt izbauda patīkamu sabiedrību un interesantas sarunas, kas raisās pie kafijas tases, tomēr daudzi izvēlas šo dzērienu, lai gūtu enerģijas pieplūdumu. Par to kafijas tasē ir atbildīgs kofeīns, kas dabā sastopams kafijas pupiņās un tējas lapās un tiek uzskatīts par pasaulē visbiežāk lietoto psihotropo vielu. Tiesa, nereti kofeīnam piedēvē spējas, kas tam nemaz nepiemīt. Populārākos mītus  kliedē barista Gatis Silenieks.
25.aug 2020
Kafija daudziem no mums ir rīta "eliksīrs", kas palīdz justies mundrākiem. Taču ir arī neparastāki veidi, kā tās biezumus praktiski izmantot mājas apstākļos.
29.jūl 2020
Izmantojot kafijas biezumus un dabīgas izcelsmes saistvielas, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina tehnoloģiju institūta maģistrantūras studente Vineta Haritonova rada materiālu, ko nākotnē varētu izmantot pat dekoratīvo sienas paneļu izgatavošanai.
27.mai 2020
Zinātnieki no Anglia Ruskin University Kembridžā, analizējot iepriekš veiktos pētījumus par kafijas ietekmi uz organismu, atklājuši saikni starp regulāru kafijas dzeršanu un tauku šūnu uzkrāšanos sievietes organismā, raksta "fakty.ua".
17.mai 2020
Rimi "Labākai dzīvei" kafijas eksperts un barista Raimonds Zadvornovs sniedz ABC padomus visiem tiem, kam garšo kafija. Pupiņas, to pareiza attiecība, malums, ūdens un citi smalkumi ļaus Tev pakāpties soli augstāk smalkajā kafijas pasaulē.
3.mai 2020
Mēdz teikt, ka kafijas mīļotājiem ir divas personības - viena parādās pirms kafijas tases, bet otra - pēc. Ja tā notiek arī ar tevi, iespējams jau zini, cik lielu atkarību kafija spēj radīt. "Brightside" atklāj, kas var notikt ar mūsu organismu, kad pārstājam dzert kafiju.
9.apr 2020
Mēdz teikt, ka kafijas mīļotājiem ir divas personības - viena parādās pirms kafijas tases, bet otra - pēc. Ja tā notiek arī ar tevi, iespējams jau zini, cik lielu atkarību kafija spēj radīt. "Brightside" atklāj, kas var notikt ar mūsu organismu, kad pārstājam dzert kafiju.
12.mar 2020
Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Daudzi profesionāļi uzskata, ka šis dzēriens ir arī veselīgs, taču ir veidi, kā kafiju padarīt "superveselīgu".
21.feb 2020
Ir noslēgusies Nacionālā botāniskā dārza un Paulig Coffee Latvia sadarbības projekta - par kafijas biezumu izmantošanu dārzkopībā, pirmā sezona. Iegūtie rezultāti ļauj droši izmantot zinātnieku atziņas un padomus, kā pareizi pielietot kafijas biezumus – kādiem augiem piemēroti, kā cīnīties pret kaitēkļiem un nezālēm.
19.feb 2020
Rīts vairumam no mums ir grūtākā dienas daļa. Katram noteikti ir jau savi ieradumi, kā to padarīt vieglāku, taču ir triki, kas var palīdzēt dienu iesākt uz daudz labākas nots. Piemēram, vai zināji, ka olas dzeltenums kafijā var sniegt papildus enerģiju? Portāls "Brightside" apkopojis neparastus trikus, kas uzlabos rīta cēlienu.
13.feb 2020
Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Iecienītākie no tiem ir mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas un auzu. Viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.
9.feb 2020
Sākoties jaunam gadam, kafijas dzeršanas tradīcijas pasaulē kūleni nav apmetušas. Ķīnieši ik dienas dzer aizvien vairāk kafijas, jaunieši nevis vienkārši dzer kafiju, bet piekopj veselu rituālu, savukārt somi, zviedri un islandieši joprojām izdzer visvairāk kafijas Eiropā uz vienu iedzīvotāju. Tomēr savi modes strāvojumi ietekmē arī kafijas pasauli Latvijā, stāsta "Narvesen Kafijas kluba" barista Rihards Saksons.
2.feb 2020
Bērni, kuri vecāki par 12 gadiem, var atļauties vienu krūzīti kafijas dienā ar nosacījumu, ka viņi neuzņem kofeīnu no citiem avotiem, piemēram, kolas, šokolādes vai tējas, norāda The Conversation.