Pētnieki nosauc svarīgu iemeslu, kāpēc nedrīkst dzert kafiju uzreiz pēc pamošanās

© Pixabay.com

Kafija ir viens no iecienītākajiem brokastu dzērieniem daudziem no mums, un par tās īpašībām runā gana bieži. Šoreiz pētnieki nākuši klajā ar paziņojumu, kāpēc šo dzērienu nevajadzētu dzert no rīta, raksta unian.net.

Pēc pamošanās cilvēks sasniedz maksimālo stresa hormona - kortizola līmeni, un kafija ietekmē šī hormona veidošanos, vēsta iflscience.com.

"Kafija stimulē kortizola ražošanu, kas pēc pamošanās jau ir sasniedzis maksimumu. Tomēr tiem cilvēkiem, kas kafiju dzer regulāri, šis efekts ir mazāk izteikts," teikts rakstā.

Žurnālisti, kas veica pētījumu, piebilda, ka, ja kafiju dzer no paša rīta, tā gluži vienkārši var nesniegt visas tās labās priekšrocības - tāpēc tiek ieteikts tās baudīšanu atlikt, līdz samazinās kortizola līmenis, un kafija ne vien labi garšos, bet arī sniegs pozitīvu iespaidu uz organismu.

Jau iepriekš daudzu pētījumu rezultātā zinātnieki ir nonākuši pie secinājuma, ka veselībai visieteicamākais kafijas dzēriens ir filtrēta kafija, to pagatavojot ar vienu ūdens plūsmu caur filtrā ievietotu maltu kafiju. Cauri pulverim izsūcas ūdens, kas piesātināts ar visnoderīgākajām vielām, bet kafijas biezumi tiek izmesti.

Tomēr arī šajā gadījuma ir būtiski atcerēties, ka kafija jālieto ar mēru - kofeīna norma veselam cilvēkam dienā ir 400 miligrami - tas ir ne vairāk kā divas līdz trīs krūzītes ar kafiju dienas laikā.

Pasaulē

Krievija pastiprina virtuālo privāto tīklu (VPN) pakalpojumu bloķēšanu un cenšas slēgt interneta telefoniju, lai ierobežotu iedzīvotāju piekļuvi patiesai informācijai un pastiprinātu viņu uzraudzību, teikts britu militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Svarīgākais