Kafija

22.jan 2018
Pa­ru­na vēs­ta, ka la­bai ka­fi­jai jā­būt kar­stai kā el­lei, mel­nai kā vel­nam un sal­dai kā mī­lai. Vie­na no se­nā­ka­jām tur­ku ka­fi­jas re­cep­tēm pa­tie­šām bi­ju­si tā­da: ņem 5 ka­ro­tes smal­ki mal­tas ka­fi­jas, 5 ka­ro­tes cu­ku­ra, 5 ma­zas ta­sī­tes auk­sta ūdens; ka­fi­jas bie­zu­mus kat­li­ņā sa­mai­sa ar cu­ku­ru, pār­lej ar auk­stu ūde­ni, uz­vā­ra trīs rei­zes, pēc kat­ras uz­vā­rī­ša­nās uz brī­ti­ņu no­ņe­mot kat­lu no uguns. Pēc tam dzē­rie­nā ie­smi­dzi­na rož­ūde­ni, lai bie­zu­mi la­bāk no­sē­žas. Pa­sniedz ļo­ti kar­stu.
27.nov 2017
Taujāti par to, cik tasītes kafijas dienā izdzer, 56% respondentu norādīja, ka izdzer vismaz 2 tasītes, 32% izdzer 3 līdz 4 tasītes kafijas, savukārt 7% aptaujāto izdzer vairāk nekā 4 tasītes kafijas.
23.nov 2017
Mērena kafijas lietošana nav kaitīga cilvēku veselībai un pat varētu novērst sirds slimību un citas hroniskas saslimšanas, pēc vairāk nekā 200 pētījumu analīzes noskaidrojuši zinātnieki.
15.nov 2017
Kādā kafejnīcā Mumbajā apmeklētājiem tiek piedāvāta kafija pavisam neierastā izskatā. Proti, ierastās kafijas vietā apmeklētāji saņem dzērienu ar spīdumiem.
6.okt 2017
Kāda kafejnīca Taivānā sagādājusi patīkamu pārsteigumu saviem klientiem, kuri šeit ieradušies, lai malkotu kafiju. Baristas pacentušies, lai katrs kafijas mīlis saņem gardo dzērienu ar no putām veidotu zvēriņu figūru.
6.sep 2017
Pavisam drīz studentiem, ieejot mācību ritmā, no rītiem piecelties būs arvien grūtāk, bet darbu apjoms tikai pieaugs. Narvesen, rūpējoties, lai viņi būtu mundri un vienmēr savā labākajā formā, sniedz īpaši izdevīgu studentu kafijas piedāvājumu, kas priecēs gan pašsajūtu, gan prātu.
25.aug 2017
Studenti bez kafijas tiešām ir kā “bez rokām”, jo lielākais izaicinājums daudziem ir tieši agrā mošanās no rītiem. Un ko darīt, ja kāda lekcija nav ļoti aizraujoša, bet miegs mācas virsū kā uzbāzīga muša?
25.jūl 2017
Viskija dzeršana agrā rīta stundā netiek uzskatīta par labu ieradumu, tomēr izrādās, ka tu vari tad dzert Jack Daniel's un nesaņemt pārmetošus skatienus.
11.jūl 2017
61% Latvijas iedzīvotāju ikdienā dod priekšroku maltajai kafijai, tā liecina „Maxima Latvija” veiktā aptauja par iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumiem.
6.jun 2017
Kafija – ļoti iecienīts dzēriens Latvijā, starp Baltijas valstīm mēs esam pirmajā vietā kafijas patēriņa ziņā. Lai pagatavotu augstas kvalitātes kafiju, jāievēro vairāki noteikumi un jābūt pacietībai: "Bez šaubām, garšīgas kafijas pagatavošana ir laikietilpīgs process. Vērtību un garšu kafijai sniedz ūdens tīrība, tīrs kafijas aparāts un dzirnaviņu izmērs. Īsāks sakot, lai pagatavotu gardu kafiju, ir jāpacenšas," stāsta kafiju tīkla Save my day galvenais barista.
16.mai 2017
Kafijas «sausinošā» ietekme uz cilvēka ķermeni ir viens no biežākajiem argumentiem, kādēļ to neiesaka dzert. Kafijas tēmu dažādi padomdevēji bieži skar kontekstā ar to, ka daudziem cilvēkiem mūsdienās ir paradums lietot par maz šķidruma. Tiek apgalvots, ka nedrīkst kafiju ieskaitīt kopējā šķidruma patēriņā, jo tā esot diurētiska – urīndzenošana, tādēļ ne vien ātri tiekot izvadīta no organisma pati, bet arī paņemot līdzi daļu no tik ļoti vajadzīgā ūdens, kas uzņemts no citiem avotiem.
15.mai 2017
Cilvēkus nereti mēdz iedalīt "suņu cilvēkos" un "kaķu cilvēkos". Taču daudziem tikpat izteikti mīlestība polarizējas tējas vai kafijas virzienā un pārliecināt viņus par pretējo ir teju neiespējami. Taču mīlestību uz kafiju ir iespējams izkopt, labāk iepazīstot šo dzērienu un izvairoties no kļūdām tā pagatavošanā un lietošanā, ir pārliecināts viens no lielākajiem kafijas cienītājiem un kafijas eksperts Vilmārs Vjakse, atklājot piecus interesantus faktus par kafiju.
24.mar 2017
Tas brīdis atkal tuvojas – uz vasaras laiku pāriesim 26. martā trijos naktī, pagriežot pulksteņa rādītājus par stundu uz priekšu. Saglabāt možumu, kamēr pierodam pie jaunā režīma, palīdzēs tase gardas kafijas.
19.feb 2017
Ministrijas un uzņēmēju organizācijas ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumu plānā aicina iekļaut virkni jaunu pasākumu, tostarp atcelt akcīzes nodokli kafijai un apkarot nelegālās programmatūras un televīzijas (TV) programmas, liecina Finanšu ministrijas (FM) apkopotā informācija.
17.feb 2017
Kafijas eksperts Gatis Zēmanis ir pārliecināts – pēdējo gadu laikā augušas iedzīvotāju zināšanas kafijas jautājumos, tomēr ir viegli apjukt starp plašajiem kafijas pagatavošanas veidiem un daudzveidīgajiem rīkiem. Eksperts apkopojis trīs vienkāršus pamatprincipus, lai pagatavotu izcilu kafiju mājas apstākļos.
26.jan 2017
Pa­ru­na vēs­ta, ka la­bai ka­fi­jai jā­būt kar­stai kā el­lei, mel­nai kā vel­nam un sal­dai kā mī­lai. Vie­na no se­nā­ka­jām tur­ku ka­fi­jas re­cep­tēm pa­tie­šām bi­ju­si tā­da: ņem 5 ka­ro­tes smal­ki mal­tas ka­fi­jas, 5 ka­ro­tes cu­ku­ra, 5 ma­zas ta­sī­tes auk­sta ūdens; ka­fi­jas bie­zu­mus kat­li­ņā sa­mai­sa ar cu­ku­ru, pār­lej ar auk­stu ūde­ni, uz­vā­ra trīs rei­zes, pēc kat­ras uz­vā­rī­ša­nās uz brī­ti­ņu no­ņe­mot kat­lu no uguns. Pēc tam dzē­rie­nā ie­smi­dzi­na rož­ūde­ni, lai bie­zu­mi la­bāk no­sē­žas. Pa­sniedz ļo­ti kar­stu.
1.jan 2017
Zinātnieki ir pierādījuši, ka vislabākās zāles pret paģirām ir kafija un aspirīns, vēsta "The Telegraph".
9.sep 2016
Gardas un aromātiskas kafijas noslēpums slēpjas kafijas pupiņās. Nevis iepriekš samaltās un mēnesi nostāvinātās, bet pirms pašas apliešanas sagatavotās. Tikai svaigi maltas pupiņas izdala gāzes, kas atbildīgas par burvīgo aromātu un nepārspējamo garšas buķeti.
30.mar 2016
Valda ļoti dažādi viedokļi un stereotipi par kafijas ietekmi uz cilvēka organismu. Dažādos pasaulē veiktajos pētījumos gan ārsti, gan nozares speciālisti norāda uz vairākām kafijas pozitīvajām īpašībām, taču citos priekšplānā tiek izvirzīta tās negatīvā ietekme uz cilvēka veselību. Savu viedokli par šī tik populārā dzēriena ietekmi uz cilvēka veselību izsaka kardiologs Andris Skride, uztura speciāliste Liene Sondore, kā arī gastroenterelogs un profesors Anatolijs Danilāns.