Mēdz teikt, ka kafijas mīļotājiem ir divas personības - viena parādās pirms kafijas tases, bet otra - pēc. Ja tā notiek arī ar tevi, iespējams jau zini, cik lielu atkarību kafija spēj radīt. "Brightside" atklāj, kas var notikt ar mūsu organismu, kad pārstājam dzert kafiju.
Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Daudzi profesionāļi uzskata, ka šis dzēriens ir arī veselīgs, taču ir veidi, kā kafiju padarīt "superveselīgu".
Ir noslēgusies Nacionālā botāniskā dārza un Paulig Coffee Latvia sadarbības projekta - par kafijas biezumu izmantošanu dārzkopībā, pirmā sezona. Iegūtie rezultāti ļauj droši izmantot zinātnieku atziņas un padomus, kā pareizi pielietot kafijas biezumus – kādiem augiem piemēroti, kā cīnīties pret kaitēkļiem un nezālēm.
Rīts vairumam no mums ir grūtākā dienas daļa. Katram noteikti ir jau savi ieradumi, kā to padarīt vieglāku, taču ir triki, kas var palīdzēt dienu iesākt uz daudz labākas nots. Piemēram, vai zināji, ka olas dzeltenums kafijā var sniegt papildus enerģiju? Portāls "Brightside" apkopojis neparastus trikus, kas uzlabos rīta cēlienu.
Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Iecienītākie no tiem ir mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas un auzu. Viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.
Sākoties jaunam gadam, kafijas dzeršanas tradīcijas pasaulē kūleni nav apmetušas. Ķīnieši ik dienas dzer aizvien vairāk kafijas, jaunieši nevis vienkārši dzer kafiju, bet piekopj veselu rituālu, savukārt somi, zviedri un islandieši joprojām izdzer visvairāk kafijas Eiropā uz vienu iedzīvotāju. Tomēr savi modes strāvojumi ietekmē arī kafijas pasauli Latvijā, stāsta "Narvesen Kafijas kluba" barista Rihards Saksons.
Bērni, kuri vecāki par 12 gadiem, var atļauties vienu krūzīti kafijas dienā ar nosacījumu, ka viņi neuzņem kofeīnu no citiem avotiem, piemēram, kolas, šokolādes vai tējas, norāda The Conversation.
Tuvojoties gadumijai, kad viss maģiskais un līdz galam neizprotamais iegūst īpašu spēku, “Narvesen Kafijas klubs” apkopojis pasaules astrologu novērojumus un ieteikumus, lai palīdzētu izvēlēties savai zodiaka zīmei atbilstošāko kafijas dzērienu un, kas zina, varbūt atklāt jaunus apvāršņus!
Tuvojoties gadumijai, kad viss maģiskais un līdz galam neizprotamais iegūst īpašu spēku, “Narvesen Kafijas klubs” apkopojis pasaules astrologu novērojumus un ieteikumus, lai palīdzētu izvēlēties savai zodiaka zīmei atbilstošāko kafijas dzērienu un, kas zina, varbūt atklāt jaunus apvāršņus!
Ar inovatīvu risinājumu klajā nākusi aviokompānija Jaunzēlandē, kura lidmašīnas pasažieriem kafiju pasniegs krūzēs, kuras pēc dzēriena baudīšanas varēs apēst.
Kas iznāk no ķirbja un kafijas pupiņas dueta? Vai eksotiskais mango var papildināt iecienīto karsto šokolādi? Un kā senas Eiropas tradīcijas rod jaunas izpausmes kafijas krūzē? No 7. oktobra “Narvesen” tirdzniecības vietās pieejami jauni, oriģināli karstie dzērieni sildošiem, pikantiem un aizraujošiem garšas piedzīvojumiem. Kādas tad ir rudens garšu tendences karstajos dzērienos?
Suminot Starptautisko kafijas dienu, Vietējais veikalu tīkls “top!” veica aptauju par kafijas dzeršanas paradumiem. 91% Latvijas iedzīvotāju ikdienā dzer kafiju un galvenais iemesls ir tieši kafijas garša, nevis enerģijas vai možuma sajūtas uzturēšana. Iecienītākais kafijas veids – maltā kafija, to izdzerot vismaz 2 krūzītes dienas laikā.
Kafija noteikti ir viens no iecienītākajiem rīta dzērieniem, kas palīdz atmosties. Taču kafijas izvēle neaprobežojas vien ar kafijas pupiņu šķirnēm. Izrādās, ka gardu kafiju iespējams pagatavot arī no ozolzīlēm.
"Lai gan rīt Kurtiņam ir vārda dieniņa - teikšu godīgi kā nu ir.... svētku sajūta ir 0," ierakstu Facebook iesāk kafijas namiņa "Kurts" veidotāji Ketija un Ēriks Karlsoni, kuri nolēmuši namiņu slēgt.
Lai gan Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku klasiskiem kafijas dzērieniem, taču plašs eksotisku nosaukumu klāsts kafijas tirdzniecības vietās nevienu vairs neizbrīna.