Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Komercziņas

5 jautājumi, kas palīdzēs izlemt, vai ir nepieciešams kafijas automāts

© Publicitātes foto

Pastāv liela iespēja, ka jums garšo kafija, jo tas ir visplašāk patērētais dzēriens visā pasaulē! Sākot ar gardēžu kafejnīcām ar izsmalcinātu, unikālu kafijas izvēli, līdz kafejnīcu ķēdēm, kas piedāvā kafijas dzērienus līdzņemšanai – kafija mums ir visapkārt, jo lielais pieprasījums liek radīt ērtākus veidus, kā izbaudīt kafijas pauzes.

Tomēr, kas var būt ērtāks par iespēju malkot kafiju tieši savās mājās, un tieši tādu, kā jums patīk? Turklāt jūs kļūdāties, ja domājat, ka jums tam nepieciešams liels budžets vai daudz vietas - lasiet tālāk, lai uzzinātu, vai jau ir pienācis laiks investēt kafijas automātā.

Tas ir svarīgs lēmums - nezināt, ar ko sākt?

Jauns kafijas automāts var būt nozīmīgs pirkšanas lēmums, un ne tikai tāpēc, ka dažos gadījumos tas var šķist kā salīdzinoši dārgs ieguldījums, bet arī tāpēc, ka tas mainīs jūsu ieradumus saistībā ar kafiju. Atkarībā no iegādātā kafijas automāta veida jūs droši vien varēsiet izbaudīt karsto dzērienu ar vienas pogas nospiešanu un pēc tam skriet ārā pa durvīm uz darbu, izlaižot rindas blakus esošajā kafejnīcā, kur jūs mēdzāt pasūtīt savu ikdienas kofeīna devu līdzņemšanai. Ja šāds scenārijs izklausās lieliski - jums ir nepieciešams automātiskais kafijas automāts, kas var ātri un bez lielām pūlēm pagatavot visu veidu kafijas dzērienus. Alternatīvi, ja vēlaties mainīt savus kafijas dzeršanas paradumus un iemācīties kļūt par īstu baristu savās mājās - izvēlieties espresso automātu, kas ļaus jums manuāli pagatavot jebkura veida kafijas dzērienus, protams, ar zināmām iemaņām un laiku! Tas prasīs ilgāku laiku, taču jūs varēsiet izpētīt kafijas pagatavošanas aspektus un saprast, kā pagatavot vislabāko dzērienu. Arī kafijas pupiņu izvēle būs vēl viens jaunums jūsu ikdienā - uzticamāko piegādātāju atlase neatkarīgi no tā, vai tas ir vietējais kafijas grauzdētājs, tiešsaistes abonements vai jūsu iecienītā kafejnīca. Paturiet prātā, ka viņi bieži vien pārdod veselas pupiņas kafijas mīļotājiem, tāpēc, iespējams, jūs pat varēsiet izbaudīt to pašu kafijas garšu, kādu bijāt iecienījis.

Ja neesat pārliecināts, kāpēc kaut ko savā dzīvē būtu jāmaina un vēlaties pieturēties pie savas ierastās rutīnas - kafijas pagatavošanas tasītē vai iegādes līdzņemšanai - atbildiet uz šiem 5 vienkāršajiem jautājumiem, lai saprastu, vai ir pienācis laiks uzlabot savu kafijas rituālu. Tas palīdzēs jums izvēlēties pareizo virzienu un pieņemt lēmumu. Ja atbildat ar “jā” uz lielāko daļu jautājumu, tad visdrīzāk ir pienācis laiks iegādāties kafijas automātu.

Vai man ir svarīga cena?

Ar visām smalkajām programmām un iespējām, ekskluzīvajiem dizaina elementiem un luksusa materiāliem daži kafijas automāti var šķist maciņam ne īpaši draudzīgi, tomēr ir daudz tādu kafijas automātu, kuru cena ir mazāka par 100 eiro. Parēķiniet paši - kafijas pasūtīšana jūsu iecienītākajā kafejnīcā divas reizes dienā kopsummā vienā mēnesī būs dārgāka nekā vienkārša kafijas automāta iegāde! Mēs tērējam daudz naudas kafijai, un reāls pierādījums tam ir arvien pieaugošais kafejnīcu ķēžu skaits, jo to skaits palielinās, pateicoties lielajam apmeklētāju pieplūdumam. Ja vien jūs apsēstos un parēķinātu, cik daudz naudas esat iztērējis kafijai pēdējā mēneša laikā, jūs drīz vien saprastu, ka iespēja mājās pagatavot gardu kafiju ilgtermiņā būs daudz lētāka. Jums būs daži periodiski izdevumi, piemēram, kafijas pupiņu un apkopes līdzekļu iegāde. Toties jums vairs nekad nebūs jāmaksā par kafijas tasītēm līdzņemšanai, personālu, kas pagatavo jums jūsu iecienītāko dzērienu, un īres maksu kafejnīcai, uz kuru jūs bieži dodaties, jo tā atrodas uz centrālās ielas (ticiet man, šādā izdevīgā vietā atrasties ir dārgi!), nemaz nerunājot par daudzām citām uzņēmējdarbības izmaksām, kas jāsedz klientiem.

Vai man ir svarīgas ērtības?

Tas ir pavisam vienkāršs jautājums - vai es vēlos, lai es varētu pagatavot lielisku kafiju, kad vien tas ir nepieciešams? Pat ja tas ir ļoti agrs rīts, kad vēl nestrādā neviena kafejnīca, vai vēls vakars, kad jums ir slinkums doties ārā no mājām, bet no sirds vēlaties putojošo bezkofeīna kapučīno. Neatkarīgi no tā, vai esat pidžamā, vai jums mājas ballītē jāiepriecina bariņš viesu - kafijas automāts jums blakus būs īpaši ērta izvēle. Daži automātiskie modeļi vienlaicīgi var pagatavot arī divus dzērienus. Turklāt, ja jums nav laika kafiju baudīt mājās un vēlaties paķert kafiju līdzņemšanai, jūs to joprojām varēsiet izdarīt. Sagatavojiet kafiju mājās un ielejiet to ceļojuma krūzē, kas ir atkārtoti lietojama, un ietaupiet sev laiku, negaidot rindā kopā ar citiem kafijas izsalkušajiem fanātiķiem.

Vai man ir svarīga kvalitāte?

Pašmāju ēdieni un dzērieni ir kvalitatīvāki un ļauj jums kontrolēt kvalitātes latiņu, pēc savas izvēles paceļot to augstāk vai nolaižot zemāk, bet jūs vienmēr būsiet informēts, kas ir jūsu dzērienā un kā tas tika pagatavots. Vismaz zināmā mērā. Jūs pats pirksiet kafijas pupiņas, tās samalsiet, pagatavosiet pēc saviem ieskatiem, izvēlēsieties pienu, kādu vēlaties pie savas kafijas - nopirktu veikalā vai tirgū, vai no vietējā lauksaimnieka, augu izcelsmes vai pilnpiena. Izvēle ir jūsu rokās. Būtu negodīgi apgalvot, ka kafejnīcu ķēdēm nav svarīga viņu produktu kvalitāte, taču, visticamāk, ne tik lielā mērā, kā jūs to varat kontrolēt savās mājās. Tāpat arī jūs tīrīsiet savu kafijas automātu, nodrošinot higiēnas līmeni atbilstoši savam standartam. Jums būs arī vieglāk pamainīt dažādas kafijas pupiņas un grauzdēšanas līmeņus, jo dažās kafejnīcās ir speciāli kafijas pupiņu maisījumi, ko tās izmanto, un tām nav iespēju daudz ko mainīt šajā jomā.

Vai man rūp planēta?

Katra kafijas tasīte līdzņemšanai papildina mūsu radīto atkritumu kaudzi. Ja jūs dzerat šāda veida kafiju katru dienu, tā kļūst par reālu problēmu, kas ietekmē planētu neatkarīgi no tā, ka jūs neizjūtat sekas nekavējoties. Pat ja jaunākā tendence ir otrreizēja pārstrāde, tā pilnībā neatrisina problēmu, jo pārstrādes procesi arī veicina oglekļa emisijas un enerģijas patēriņu. Turklāt, runājot par kafijas tasītēm, lielākā daļa (vairāk nekā 99,75%) no tām netiek pārstrādātas. Kafijas dzeršana mājās un atbildīga attieksme pret atkārtoti lietojamām kafijas tasītēm palīdzēs mūsu planētai. Turklāt pastāv daudz un dažādu iespēju, kā atkārtoti izmantot kafijas automāta radītos biezumus - kā mēslojumu, kā ķermeņa skrubi vai līdzekli matu augšanas veicināšanai.

Vai es vēlos apgūt jaunas lietas?

Lai pagatavotu kafiju mājās, jums būs nepieciešamas zināšanas. Ja iegādāsieties automātisko vai kapsulu kafijas automātu, apgūt tā izmantošanu būs salīdzinoši vienkāršs uzdevums, taču, ja nolemsiet tikt pie jauna espresso kafijas automāta, visdrīzāk jums vajadzēs apgūt jaunas lietas. Jums būs jāiemācās, kā panākt ideālas piena putas, jāsaprot, kā kafijas garšu ietekmē grauzdēšanas līmenis un malums, un, iespējams, jums būs jāizmēģina pat dažādi portafiltri, lai iegūtu unikālus rezultātus. Ja mācību process jūs aizrauj - jums mājās ir nepieciešams kafijas automāts.

Ja esat jau pieņēmis lēmumu un vēlaties iegādāties kafijas automātu, padomājiet par savām vajadzībām un izvēlieties sev piemērotāko, tirgus ir pilns ar dažādiem variantiem ikviena vēlmēm. Viss sākas ar kafijas automātu, bet, kas zina, varbūt pavisam drīz savu draugu vidū jūs būsiet pazīstams kā īsts barista.

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA