Vācu dietoloģe Monika Bišofa brīdinājusi, ka nedrīkst dzert kafiju uzreiz pēc ēšanas, raksta "MedikForum".
Daudzi cilvēki paraduši dzert kafiju uzreiz pēc ēšanas, piemēram, brokastīs, taču ārste atzīmē, kas tas ir slikts ieradums.
"Ja pēc ēdienreizes nepieciešams karsts dzēriens, nesteidzieties dzert kafiju, jo tās stimulējošās sastāvdaļas var kaitēt organismam," norāda Bišofa.
Viņa brīdina, ka kafijā esošais tanīns var traucēt vērtīgās dzelzs uzsūkšanos organismā no dažiem pārtikas produktiem, īpaši no augļiem un dārzeņiem. Tanīns saista dzelzi kuņģī un izvada to no organisma. Tādejādi ķermenim tiek liegta iespēja asimilēt tam ļoti svarīgo mikroelementu, kas piedalās daudzos dzīvībai svarīgos procesos un hematopoēzē.
"Nedzeriet kafiju vismaz 30 minūtes pirms un pēc ēšanas," iesaka dietoloģe.