7 pazīmes, kas liecina par to, ka nedrīkstat dzert kafiju

© unsplash.com

Daudzi cilvēki rītus nespēj iedomāties bez kūpošas kafijas tases. Ir pierādīts, ka kafija var atstāt pozitīvu ietekmi uz veselību. Tomēr eksperti izceļ, ka ne visiem cilvēkiem ir ieteicams dzert kafiju. Noskaidrojiet, kuriem cilvēkiem vajadzētu izvairīties no kafijas!

pexels.com

1. Cilvēkiem ar kairinātu zarnu sindromu

Kairinātu zarnu sindroms ir kuņģa zarnu trakta slimība. Tā izpaužas ar sāpēm vēderā vai diskomfortu. Cilvēkus ar šādu slimību bieži var piemeklēt gāzes, caureja, aizcietējumi. Tā kā kafijā esošais kofeīns var ietekmēt zarnu trakta darbību, tostarp palielināt caurejas iespējamību, cilvēkiem ar kairinātu zarnu sindromu nav ieteicams dzert kofeīnu saturošus dzērienus.

unsplash.com

2. Cilvēki ar glaukomu

Glaukoma ir acu slimība, kura rada izmaiņas redzes nervā. Visbiežākais slimības simptoms ir paaugstināts acu spiediens. Tiem cilvēkiem, kuriem ir glaukoma, ieteicams ierobežot kafijas patēriņu. Dzerot kafiju, palielinās iespēja, ka var paaugstināties acs iekšējais spiediens.

unsplash.com

3. Cilvēkiem ar pāraktīvu urīnpūsli

Pāraktīvu urīnpūsli raksturo bieža, pēkšņa un neatliekama vēlme apmeklēt tualeti. Kafija var veicināt vēl biežāku nepieciešamību apmeklēt tualeti. Kofeīns var gan palielināt urinēšanas biežumu, gan steidzamību.

unsplash.com

4. Cilvēki ar sirds slimībām

Kafijā esošais kofeīns var izraisīt īslaicīgu sirdsdarbības ātruma un asinsspiediena paaugstināšanos. Tiem cilvēkiem, kuriem ir sirdsdarbības traucējumi, ir svarīgi pievērst uzmanību šai blakusparādībai, lai nenodarītu pāri savai sirdij. Cilvēkiem, kuriem ir sirds problēmas, nepieciešams konsultēties ar ārstu, lai noskaidrotu, cik daudz kafijas ir droši lietot.

unsplash.com

5. Cilvēkiem ar miega traucējumiem

Kafija ir viens no populārākajiem rīta dzērieniem. Pēc slikti gulētas nakts, lai ātrāk pamostos un justos mundri, cilvēki steidz pēc karstas kafijas tases. Tomēr kafija var būt vainojama pie tā, ka naktīs slikti guļat. Svarīgi ir nelietot kofeīna saturošus dzērienus vismaz sešas stundas pirms gulētiešanas. Ja kafija tiks dzerta salīdzinoši neilgi pirms gulētiešanas, tā var nelabvēlīgi ietekmēt miega kvalitāti.

unsplash.com

6. Cilvēkiem ar augstu trauksmes līmeni

Kafijā esošais kofeīns ir stimulants, kurš atsevišķiem cilvēkiem var palielināt trauksmi un radīt panikas lēkmēs. Ja jūs regulāri izjūtat trauksmi vai panikas lēkmes, nepieciešams samazināt kafijas patēriņu.

unsplash.com

7. Cilvēkiem ar caureju

Kafijas var veicināt vieglāku vēdera izeju. Kafija no rīta "pamodina vēderu" un var radīt vēlmi apmeklēt labierīcības. Šo dzērienu nevajadzētu lietot brīžos, kad jūs cīnaties ar caureju. Kafija tikai stimulēs zarnu darbību un pasliktinās situāciju.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Karstās vasaras dienas pēc garās ziemas ir patīkamas, tomēr tās nāk ar savu risku. Karstajā laikā mums ir jābūt īpaši uzmanīgiem, lai neiedzīvotos nopietnās veselības problēmās - karstuma dūrienā vai saules dūrienā.

Svarīgākais