6 padomi, kā veicināt enerģijas pieplūdumu bez kafijas

© pexels.com

Ja dienas laikā izjūtam enerģijas izsīkumu, lielu nogurumu, pirmais, ko mēs darām, ir sniedzamies pēc kafijas tases. Lai arī tas var šķist vienīgais glābiņš, kā palielināt enerģijas līmeni, tomēr tā gluži nav. Enerģiju iespējams gūt ne tikai no kafijas un enerģijas dzērieniem, bet arī pavisam citos veidos.

pexels.com

1. Diendusa jeb power nap

Īsa diendusa var palīdzēt atjaunot spēkus. Nedaudz atpūtinot savu ķermeni un prātu, mēs varam justies daudz enerģiskāki un mundrāki. Diendusa ir laba lieta, ja ar to netiek "pārforsēts". Miega speciālisti iesaka dienas laikā negulēt ilgāk par pusstundu. Visideālākais laiks, cik ilgi gulēt diendusu, lai pēc tam justos možāki, ir 26 minūtes.

pexels.com

2. Samaziniet miega ilgumu naktī

Šis var šķist visai dīvains padoms. Ja regulāri dienas laikā izjūtat lielu nogurumu, jo piedzīvojat miega trūkumu, eksperti iesaka nevis pavadīt miegā ilgāku laiku, bet gluži pretēji - mazāku laiku. Eksperti iesaka izmēģināt pavisam vienkāršu metodi. Pirmajā naktī guliet vien četras stundas, katru nākamo nakti miegam pievienojat klāt 15 - 30 minūtes.

pexels.com

3. Ierobežojiet kofeīna daudzumu

Lai gan vispārzināms fakts ir tāds, ka kofeīns mums sniedz enerģiju, svarīgi ir dienas laikā uzņemt mērenu daudzumu kofeīna. Patērejot par daudz kofeīna, var rasties pretējs efekts - tiklīdz tas no asinīm "pazūd", jūs varat piedzīvot bezspēku un enerģijas trūkumu. Kā arī liels kofeīna patēriņš var veicināt nervozitāti un nemieru.

pexels.com

4. Aromterapija

Ticiet vai nē, bet aromterapijā izmantotās ēteriskās eļļas var palīdzēt justies mundrākiem un enerģiskākiem. Svarīgi ir izvēlēties pareizā veida eļļas, kas stimulē prāta darbību, palīdz justies enerģijas pilniem. Ieelpojot smaržīgās eļļas, mēs varam palīdzēt prātam un ķermenim cīnīties ar spēku izsīkumu. Ja ieelposiet, piemēram, piparmētras eļļu, tad jūs varat uzlabot koncentrēšanās spējas. Līdzīgu efektu sniedz arī citrona eļļa un eļļa, kas satur eikaliptu.

pexels.com

5. Olbaltumvielām bagātas maltītes

Olbaltumvielām bagātu maltīšu ieturēšana "uzlādēs" jūsu ķermeni jeb jūs jutīsieties daudz mundrāki. Brīžos, kad jūtaties izsalcis vai vēlaties apēst uzkodiņu, ēdiet olbaltumvielām jeb proteīniem bagātus ēdienus, piemēram, grieķu jogurtu ar augļiem, dārzeņus ar jogurta mērci. Cukuroti un ogļhidrātiem bagāti ēdieni sniegs ātru enerģiju, kas tikpat ātri pazudīs. Tikmēr olbaltumvielām bagāti produkti palīdzēs jums ilgāk justies enerģijas pilniem.

pexels.com

6. Dzeriet ūdeni

Ja dienas izskaņā vai pēcpusdienā jūtat, ka prāts ir saguris, vairs nespējat koncentrēties uz svarīgām lietām, iespējams, piedzīvojat dehidrāciju. Dehidrācija ietekmē arī prāta spējas. Pat minimāla dehidrācija var samazināt smadzeņu darbības efektivitāti.




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais