Manuprāt, labsajūtas avoti ir atrodami vienkāršās, pat ikdienišķās lietās, kuras, regulāri ieplānojot, jau rodas priecīgas gaidas. Spējā atrast skaisto un izbaudīt to.

Mani labsajūtas avoti ir:

Publicitātes foto

1.Mierīga, ilga vannošanās garas dienas beigās. Esmu absolūts "vannu cilvēks". Noteikti neizvēlētos dzīvot vietā, kur ir pieejama tikai duša. Dušošanās mani absolūti nesaista.

Publicitātes foto

2.Uguns. Lai gan, pēc dažādiem horoskopiem un ezotēriskiem aprakstiem spriežot, esmu ūdens zīme, mani absolūti fascinē uguns. Varu stundām ilgi raudzīties kamīna liesmās, regulāri iekurinu kamīnu arī vasarā. Der arī sveces... Līgo svētki ir absolūts prieks neizbēgamā ugunskura kuršanas rituāla dēļ. Kontrolētas uguns klātbūtne manī rada mieru, pārliecību un, jā, arī labsajūtu.

Publicitātes foto

3.Kafijas rituāls. Jā, protams, man garšo arī pati kafija - garda, pareizi pagatavota- , bet nekad nedzeru kafiju tikai tādēļ, lai uzņemtu kofeīna devu. Kafija man nozīmē došanos uz iemīļotām vietām, baudīšanu, apkārtējo cilvēku vai ielas vērošanu, sarunas. Vai citkārt mierīgu tās pagatavošanu mājās, īpaši man izgatavotā porcelāna krūzē, nesteidzīgi brokastojot kopā ar dēlu. Mans rīta "kafijas laiks" ir tas, ko gaidu jau iepriekšējās dienas vakarā.

Publicitātes foto

4.Daba. Es nevaru sevi nodēvēt ne par pilsētas, ne lauku cilvēku, jo man vienlīdz būtiskas un mīļas ir abas šīs vides. Taču, tā kā mana ikdiena aizrit tieši pilsētas centrā, pie saviem labsajūtas avotiem pieskaitu arī došanos dabā. Viena, ar suņiem vai ar dēlu. Man ir savas ierastās takas, savs sen zināmais un iemīļotais celms, uz kura piesēst, labi pazīstamās priedes... ļoti patīk tas teiciens, ka "dodies dabā vismaz 15 minūtes katru dienu... izņemot, ja esi aizņemts - tad tev jādodas vismaz uz stundu".

Publicitātes foto

5.Grāmatas. Man ļoti patīk rūpīgi meklēt savas "īstās" grāmatas, lasot atsauksmes, pētot grāmatu veikalu plauktus gan klātienē, gan interneta vidē, pasūtot pa pastu grāmatas vai lejupielēdējot tās savā e-lasītājā. Man patīk ērti iekārtoties, iekurt kamīnu vai sarūpēt sev gardas uzkodas un tad ...ilgi, ilgi lasīt. Laba literatūra ir viena no lielākajām baudām gan prātam, gan sirdij.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv