4 iemesli, kāpēc nevajadzētu dzert kafiju īsi pēc maltītes notiesāšanas

© unsplash.com

Izrādās, ka kafijas baudīšana pēc maltītes nemaz nav veselīga. Šādi mēs tikai varam kaitēt savam organismam un izskatam.

pexels.com

1. Sausa āda

Tase gardas kafijas var mūs pamodināt agri no rīta un sniegt enerģiju visas dienas garumā. Bet dzerot kafiju īsi pēc ēšanas, jūsu organisms pilntiesīgi neuzsūks visas iepriekš ar ēdienu uzņemtās uzturvielas. Interesanti, ka kafija var samazināt dzelzs uzsūkšanos organismā pat par 80%. Ja jūsu ķermenis nesaņems pietiekami daudz dzelzs, tas var atspoguļoties jūsu ādā. Tā var kļūt bāla un sausa.

pexels.com

2. Bojā zobus

Izrādās, ka, dzerot kafiju tūlīt pēc ēdienreizes, samazinās un palēlinās organisma spēja absorbēt kalciju. Lai organisms spētu funkcionēt un jums būtu laba veselība, svarīgs ir kalcijs. Ja tas netiks uzņemts pietiekamā daudzumā un jūs ar uzturu nekompensēsiet šo zudumu, tad ķermenis "ņems" kalciju no jūsu zobiem un kauliem. Tādējādi laika gaitā zobi kļūs trauslāki.

pexels.com

3. Paaugstinās sliktā holesterīna līmenis

Garda sviestmaize un karsta kafija - šādi iesākās daudzu cilvēku rīti. Bet šāds ieradums, teju vienlaicīgi apēst treknu sviestmaizi un izdzert tasi kafijas, nav labs mūsu holesterīna līmenim. Pētījumos pierādīts, ka kafijā sastopamās vielas ietekmē organisma spēju regulēt holesterīna līmeni. Līdz ar to mūsu iemīļotais dzēriens var palielināt slikto holesterīna līmeni asinīs.

unsplash.com

4. Neveselīgi mati

Pat ja jūsu uzturs ir sabalansēts un bagāts ar visām nepieciešamajām uzturvielām, ieradums dzert kafiju tieši pēc ēšanas var negatīvi ietekmēt jūsu centienus dzīvot veselīgi. Tā kā, dzerot kafiju uzreiz pēc ēdienreizes, samazinās daudzu vērtīgu mikroelementu uzsūkšanās spēja organismā, tas dažādos veidos ietekmē jūsu ķermeni, tostarp arī matus. Ja jūsu ķermenim trūkst dzelzs, jūsu asinīm ir grūtāk pārvadāt skābekli, kas atjauno ķermeņa šūnas, kas atkal stimulē matu augšanu. Tādējādi negatīvi var tikt ietekmēta jūsu galvas ādas veselība un veicināta matu izkrišana.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Vasara nav iedomājama bez dažādiem knišļiem. Šovasar odi ir īpaši aktīvi. Ja pēc atpūtas svaigā gaisā esat vienos odu kodumos un tie niez, izmēģiniet kādu no šīm metodēm, kas mazinās nepatīkamās sajūtas!

Svarīgākais