Bertānu ģimene iesaistās kafijas biznesā

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna ģimene ir iegādājusies kafijas grauzdēšanas un tirdzniecības uzņēmuma AS "Kalve Coffee" akcijas, kļūstot par vienu no uzņēmuma mazākuma akcionāriem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Paredzēts, ka tikpat lielu summu Bertānu ģimene ieguldīs arī akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO), investīcijām sasniedzot kopumā 250 000 eiro, norāda uzņēmuma pārstāvji. Cena par vienu akciju darījumā bija seši eiro.

"Kalve Coffee" līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Gatis Zēmanis norāda, ka investīciju cena, par kādu Bertānu ģimene ir iegādājusies "Kalve Coffee" akcijas, būs tā pati, kāda tiks piedāvāta investoriem arī IPO laikā.

Kompānijas akciju kapitālu šobrīd veido viens miljons akciju ar vienas akcijas nominālvērtību 0,1 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Vadības prognozētā peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA 2025.gadam ir 1,2 miljoni eiro, norāda uzņēmumā.

Jau ziņots, ka "Kalve Coffee" šogad plāno īstenot IPO, piesaistot vismaz vienu miljonu eiro turpmākai darbības paplašināšanai.

No IPO piesaistītos līdzekļus plānots izmantot, lai 2025.gadā atvērtu pirmās sešas "Kalve Coffee" kafejnīcas-veikalus Igaunijā un Lietuvā, savukārt 2026.gadā attīstītos ārpus Baltijas valstīm. Tāpat piesaistītie līdzekļi ļaus paaugstināt efektivitāti un paplašināt ražotnes procesus, kā arī iegādāties iekārtas, iepriekš informēja uzņēmuma pārstāvji.

Šobrīd uzņēmumam ir četras kafejnīcas-tirdzniecības vietas Rīgā, kā arī viena - Vācijā. Uzņēmums piedāvā kafijas aparātu nomu un apkopi, kafijas pupiņas un privāto preču zīmolu izveidi, kā arī nodrošina kafijas iegādi e-komercijas platformā.

"Kalve Coffee" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 1,492 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 100 404 eiro. Savukārt pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 2,489 miljonu eiro apgrozījumu un guva 53 439 eiro peļņu.

"Kalve Coffee" reģistrēts 2017.gada janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 000 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Gatis Zēmanis.

Svarīgākais