Atkarība no kofeīna rodoties daudz vieglāk nekā domājam. Ja atpazīsti šīs piecas pazīmes savā ikdienā, iespējams, ir pienācis laiks apstāties un samazināt izdzertās kafijas daudzumus.
Sekojot baristu trendiem pasaulē, iesakām izmēģināt kādu no četriem kafijas dzērieniem ar rudens garšu, lai ikdienišķo kafijas baudīšanu padarītu interesantāku.
Tase gardas kafijas ir ikdienas rituāls daudziem cilvēkiem. Kas tik laika gaitā nav izdomāts, lai pagatvotu kafijas dzērienu. Sākot no tā, ka vienu, divas karotes maltas vai šķīstošas kafijas aplejam ar karstu ūdeni un beidzot ar visdažādākajiem kafijas automātiem, kafijas kapsulām ar dažādām garšām un piena putotājiem, lai iegūtu to ideālo dzērienu. Taču tas, ka "pie rokas" nav kafijas automāta vai piena putotāja, nenozīmē, ka vienīgais variants ir melna kafija.
Liela daļa cilvēku nespēj iedomāties dienu bez kafijas tases. Ikkatrs var atrast sev piemērotu kafijas veidu, jo pastāv tik daudz un dažādas garšas variācijas.
Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.
Ja vari izdzert dienā vairākus dzērienus ar kofeīnu un tāpat nejust enerģijas pieplūdumu, iespējams, tev ir kofeīna tolerance, ka ierobežo vai pilnība bloķē kofeīna iedarbības sajušanu. "Insider" nosaucis trīs iespējamos iemeslus, kāpēc nejūti kofeīna iedarbību.
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.
Uztura speciāliste Margarita Koroļeva atklājusi ideālo laiku kafijas dzeršanai. Šo dzērienu nevajadzētu lietot tieši pirms vai pēc ēdienreizes, vēsta "lenta.ru".
Nebūs melots, ja teiksim, ka tēja un kafija ir divi populārākie dzērieni pasaulē. Turklāt abiem piemīt daudz vērtīgu īpašību. "Insider" kopā ar uztura speciālisti Samantu Kasetiju nosaukuši faktus, kas šos dzērienus atšķir.
Kafija ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem pasaulē. To ir iespējams pagatavot visdažādākajos veidos, lai apmierinātu ikviena garšas kārpiņas. Sākot no pavisam saldas kafijas, kurai ir pievienots klāt sīrups, līdz pat stipram espresso.
Kafija palīdz sākt dienu un nesatur kalorijas - vismaz, ja to baudāt bez piena vai cukura. Bet kā rūgtajam dzērienam pievienot nedaudz salduma, neiekrītot kaloriju slazdā?
Kafijas dzeršana ir gan rituāls, gan garšas baudījums un iespēja gūt enerģijas devu, ko nodrošina kofeīns - metilksantīnu grupas alkaloīds, kas dabā sastopams kafijas pupiņās un tējas lapās.