Garšvielas

Vakar, 1:30
Šefpavāre un “The Practical Kitchen” dibinātāja Rebeka dalījās ar nelielu, bet īpašu triku, kā padarīt vienkāršas ceptas olas daudz garšīgāku, pievienojot tām tikai vienu papildu sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
8.mar
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram.
28.feb
Saskaņā ar jaunu pētījumu kanēlim var būt svarīga loma glikozes līmeņa regulēšanā asinīs, raksta “Parade”.
24.feb
Kafijai ir daudz brīnišķīgu piedevu - garšvielas, sīrupi un pat garšaugi. Tomēr ir daudzas izplatītas garšas, kuras nevajadzētu pievienot savai kafijai, pat ja tā šķiet laba ideja, stāsta barista Sofija Beamsa izdevuma “TastingTable”, nosaucit 12 kafijas piedevas, kuras lielākajai daļai cilvēku, visticamāk, nepatiks.
14.feb
Garšvielas galvenokārt izmantojam, lai uzlabotu ēdiena garšu, taču pētījumi liecina, ka dažas no tiem var ietekmēt svara zaudēšanas procesu, paātrinot vielmaiņu, samazinot apetīti un veicinot tauku dedzināšanu. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tikai garšvielas vien nedos tūlītējus rezultātus - tās ir jāizmanto tikai kā papildu līdzeklis svara zaudēšanai, raksta “VeryWell Health”.
16.jan
Pēdējos gados nereti nākas dzirdēt izskanām šaubas, vai tik populārās lauru lapas piešķir ēdienam garšu. Eksperti saka, ka tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, tostarp no lapu daudzveidības, no tā, cik tās ir svaigas, un pat no tā, vai cilvēki spēj izgaršot to unikālo garšu, jo, kā liecina pētījumi, ne visi to spēj, raksta “Live Science”.
5.jan
Neatkarīgi no tā, vai to pārkaisa virs picas šķēles, sagatavo garšīgu marinādi vai iemaisa buljona zupā, nevar noliegt, ka oregano uzreiz uzlabo jebkuru garšu. Šis aromātiskais augs, kura izcelsme ir Grieķijas kalnos, jau sen ir bijusi ēdiena gatavošanas pazīme visā Vidusjūras reģionā.
8.dec 2024
Izrādās, ka mazināt iekaisuma procesus mūsu organismā var arī ar ēdiena, precīzāk, garšvielu palīdzību - zinātnieki apgalvo, ka šī maģiskā garšviela ir kurkuma jeb Indijas safrāns, raksta “Eatingwell” speciālisti.
29.nov 2024
Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!
15.okt 2024
Vai zināt atšķirību starp garšaugiem un garšvielām? Gan garšaugi, gan garšvielas piedod ēdieniem patīkamu garšu un aromātu. Lielākā atšķirība ir tāda, ka garšaugi ir svaigi, bet garšvielas ir, piemēram, tā paša svaigā auga kaltētā, žāvētā versija. Abi divi, garšaugi un garšvielas, spēj ēdienu padarīt apetelīgāku un gardāku. Tomēr tas nav viss, tie var būt arī veselīgi. Noskaidrojiet, kuri 11 garšaugi un garšvielas veicina labu veselību!
14.okt 2024
“Iekaisums ir dabiska ķermeņa reakcija uz traumu vai infekciju. Tas bieži izraisa lokālu pietūkumu, sāpes vai karstumu un var izraisīt iesaistīto audu funkcijas zudumu. Iekaisums var ietekmēt arī ķermeņa sistēmas un orgānus,” raksta healthline.com.
6.mar 2024
Kas ir garšvielu maisījums? Atšķirībā no smaržīgajiem pipariem, jauktās garšvielas ir vairāku garšvielu maisījums. Tajos ietilpst kanēlis, koriandrs, ķimenes, muskatrieksts, maltais ingvers, krustnagliņas un citas garšvielas.
24.okt 2023
Rudens nepelnīti tiek pielīdzināts drūmajam gadalaikam. Vakari kļūst garāki, saule spīd mazāk. Bieži vien rudens vakari tiek saukti par drēgnajiem. Lai arī kāda realitāte valdītu ārā, mājās vienmēr var radīt svētku sajūtu.
3.mai 2023
Daudzi ir pārliecināti, ka pasta ir kalorijām bagāts produkts, ko nevar ēst tie, kuri vēlas notievēt. Taču, kad aktrise Sofija Lorēna teica, ka pasta ir viņas mīļākais ēdiens, ko gatavo katru dienu, viņa nemaz nekoķetēja. Tā Itālijā rīkojas daudzi. Turklāt itāļi nav pasaules resnākā nācija. Kāds tad ir viņu noslēpums?
27.aug 2022
Ārste - dietoloģe Jeļena Solomatina atklāja, ka pārmērīgs muskatrieksta patēriņš uzturā var būt bīstams cilvēka veselībai, raksta TopNews.
2.mai 2022
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ārpuskārtas pārbaudes laikā konstatējis pārkāpumus SIA "ZI Trans" tirdzniecības vietā Rīgas Centrāltirgū, un no tirdzniecības izņēmis un pieprasījis iznīcināt vairāk nekā 11 kilogramus dažādu garšvielu un garšvielu maisījumu, jo tiem beidzies vai labots derīguma termiņš, informē PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
27.nov 2021
Krievijas uztura speciāliste Nadežda Tsapkina brīdina par populāra garšvielas iespējamu kaitējumu veselībai. Viņa par to pastāstīja RIA Novosti.
23.nov 2021
Garšvielas ne tikai lieliski papildina ēdienus, bet var arī palīdzēt justies labāk. Apkopojām 10 veselīgākās garšvielas!
7.nov 2021
Krievijas uztura speciāliste Tatjana Dika mudina cilvēkus savā uzturā iekļaut kanēli, kurkumu, timiānu, salviju un oregano. Par to ziņo RIA Novosti.
27.mar 2021
Visas garšvielas, ko modernajā pasaulē pazīst kā krāsainus pulverīšus putekļu smalkumā, sākumā ir augi – vienkāršas dabas veltes, kas, pareizi lietojot, var radīt maģisku efektu. Ēdienam pievieno gan garšvielas – sasmalcinātas augu sēklas, saknes, augļus vai mizas, gan garšaugus – ziedus un lapas. Garšvielas var pilnībā izmainīt ēdienu, radot dažādām pasaules virtuvēm raksturīgās garšas un aromātus. Kā ikdienā dažādot savu ēdienkarti ar garšvielu palīdzību, stāsta Rimi Gardēdis, pasaules garšu eksperts Mārtiņš Sirmais.